Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Lešnikova gnezda

recept lešnikovo pecivo, recept za potico, recept kvašeno testo, recept lešnikov nadev, potica, lešniki, mandeljni, mleti rožiči, sladka smetana, nadev, rozine, lešnikovo pecivo, sladice
V jesenskih in zimskih dneh so "IN" sladice iz kvašenega testa. Predstavljam vam recept za preprosto in okusno lešnikovo pecivo, a kuhinja vam bo med pripravo dišala prav "domače".
recept lešnikovo pecivo, recept za potico, recept kvašeno testo, recept lešnikov nadev
1,45 ure
Zahtevnost:
Receptura
za TESTO potrebujete:
500 g moke, tip 500
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
80 g masla
0,25 l mlačnega mleka
2 jajci
120 g kristalnega sladkorja
en ščepec soli
ena žlica ruma
za NADEV potrebujete:
250 g mletih lešnikov
8 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (10g)
4 zvrhane žlice krušnih drobtin
2 pesti rozin, namočenih v vodi z dodatkom malo ruma
0,30 l sladke smetane
1 čajna žlička naribane limonine lupine
mleti sladkor za posip

PRIPRAVA
V posodo presejete moko, dodate jajci, suh kvas, kristalni sladkor in sol, rum ter maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.

Vse skupaj prelijete z mlačnim mlekom ter s pomočjo lesene žlice zmešate, da dobite testno gmoto.
Testno gmoto stresete na pomokano delovno površino in s pomočjo dlani dobro pregnetete (10 minut).

Oblikujete hlebček, položite nazaj v posodo, pokrijete s kuhinjsko krpo ter pustite počivati 30 minut.
Vzhajano testo stresete na pomokano delovno površino ter razvaljate, v pravokotno obliko na debelino 1 centimeter.
Vse sestavine (mleti lešniki, kristalni in vanili sladkor, krušne drobtine, namočene rozine, limonina lupina, sladka smetana) stresete v posodo, dobro premešate ter pustite počivati 10 minut.

NASVET
Če postane nadev pregost, mu pred uporabo prilijete malo mleka in premešajte, da boste lažje mazali.
Lešnikov nadev enakomerno porazdelite po celotni površini razvaljanega testa in tesno zavite v zavitek.

Zavitek narežete na kolobarje, debeline 2 centimetra.

Kolobarje lešnikovega zavitka polagate (nadev gleda nazgor in navzdol) s presledki na pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem.

Narezane lešnikove zvitke na rahlo, z roko, potlačite, pokrijete s kuhinjsko krpo in pustite počivati 20 minut.

Pekač z lešnikovimi gnezdi položite v ogreto pečico na 185°C, za 30 minut.

Ohlajena pečena lešnikova gnezda potrosite z mletim sladkorjem.

NASVET
Lešnike lahko zamenjate z orehi, mandeljni, makom ali mletimi rožiči.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo