Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji želodčki z lečo

enolončnica, recept za enolončnico, recepti piščančji želodčki, leča, korenje, koleraba,zelena, gomolj zelena, jed na žlico
Občasno se prileže tudi jed "na žlico". Ponujam vam rešitev za preprosto in okusno enolončnico s piščančjimi želodčki, ki pa jo lahko označim tudi z besedama "zdravo" in"poceni".
enolončnica, recept za enolončnico, recepti piščančji želodčki
zahtevnost
55 minut

Sestavine za 4 osebe:
0,45 piščančjih želodčkov
1/2 srednje velike kolerabe
2 srednje velika korenja
1/2 srednje velikega gomolja zelene
1 večja čebula
4 stroke česna
3/4 skodelice leče (merica 0,20 l)
2 vejice peteršilja
sol, tribarvni grobo mleti poper, majaron, timijan
4 čajne žličke kisle smetane
olivno olje

PREDPRIPRAVA
- piščančje želodčke operemo pod tekočo vodo in osušimo
- zelenjavo (koleraba,korenje, gomolj zelene, čebula) očistimo ter narežemo na manjše kocke
- lečo operemo v hladni vodi ter odcedimo
- česen in peteršilj grobo sesekljamo
PRIPRAVA
V kozico stresemo oprane ter osušene piščančje želodčke, prilijemo 3 žlice olivnega olja in pražimo 10 minut.
Praženim želodčkom dodamo narezano zelenjavo, eno čajno žličko soli in dva ščepca popra. Nato pražimo 10 minut, na srednjem dovodu toplotne energije.
Praženi mešanici dodamo lečo, grobo sesekljan česen in peteršilj ter zalijemo z 1,4 l vode.
Ko voda zavre, zmanjšate dovod toplotne energije ter kuhate 30 minut.
10 minut pred koncem kuhanja dodate majaron in timijan, poizkusite ter po potrebi dosolite.

Ob serviranju, v vsak krožnik položimo po eno žličko kislo smetano.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo