Sladkovodna riba se v večini, pripravlja kot pečena postrv na tržaški način. Vendar, obstaja kopica drugih receptov, a moj je dobil "zdravo in okusno nit".
35 minut |
zahtevnost |
Sestavine:
4 očiščene sveže postrvi
200 g muškatne buče
80 g rdečega korenja
60 g gomolja zelene
90 g gomolja kolerabe
80 g čebule
1/2 limone
5 strokov česna
začimbe: 2 vejice svežega rožmarina, 2 vejice peteršilja, 2 lovorjeva lista, sol, tribarvni grobo mleti poper
4 žlice olivnega olja
PRIPRAVA
Postrvi operete pod tekočo vodo, osušite s papirnato krpo ter jih položite, eno zdraven druge, v pekač.Zelenjavo (muškatna buča, korenje, gomolj zelene in kolerabe, čebula) očistite, narežete na kocke, velikosti 1*1 centimeter, operete pod tekočo vodo in stresete v kozico.
Narezani zelenjavi dodate na grobo narezan rožmarin, peteršilj in česen, lovorjev list, na tanke kolobarje narezano limono, olivno olje, sol in tribarvni grobo mleti poper.
Vse skupaj zalijete z 0,70 l hladne vode, a ko zavre, kuhate 10 minut.
Postrvi prelijete s kuhano zelenjavo z zelišči, pekač pokrijete z alu folijo in postavite v pečico za 22 minut, ogreto na 200°C.
SERVIRANJE
Kuhano postrv položite na servirni krožnik, obložite z zelenjavo ter pokapate s tekočino.NASVET
Tekočino, ki ostane, uporabite pri pripravi ribjih jedi.
Ribji fond lahko tudi dobro ohladite in zamrznete.
Ni komentarjev
Objavite komentar