Bela čokolada in muškatna buča se odlično ujameti, a nastala je sladica, ki vam resnično lahko popestri prihajajoče praznike.
|
zahtevnost |
40 minut |
Sestavine
za KREMO potrebujete:
700g očiščene muškatne buče
0,40 l smetane za kuhanje
100 g bele mlečne čokolade
1 banana
1 zavitek vanili sladkorja (10 g)
2 zvrhane žlice mletega sladkorja
2 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
za ČOKOLADNO ZEMLJO potrebujete:
110 g masla
95 g kristalnega sladkorja
70 g kakava
70 g ostre moke
eno jajce
nekaj listkov sveže mete
PRIPRAVA
Muškatno bučo prepolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na manjše kose.Narezano bučo stresemo v kozico, zalijemo z vodo, dodamo eno žlico kristalnega sladkorja, a ko voda zavre, kuhamo 25 minut.
Kuhano bučo odcedimo ter stresemo nazaj v kozico.
Nad vodno soparo raztopimo belo čokolado, ji prilijemo 0,20 l smetane ter s pomočjo kuhinjske metlice mešamo toliko časa, da se zmes zgosti.
Čokoladno zmes prilijemo odcejenim kosom buč, dodamo še na kolobarje narezano banano, mleti in vanili sladkor in prelijemo še s preostankom smetane (0,20 l).
Ko sestavine zavrejo, na najmanjšem dovodu toplotne energije, kuhamo 5 minut.
Kozico odstavimo in vsebino s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Nato kozico postavimo nazaj na dovod toplotne energije, prilijemo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode in ob stalnem mešanju kuhamo še 3 minute.
Na pol ohlajeno bučno kremo nalijemo , do 3/4, v kozarce in postavimo v hladilnik, da se krema dobro ohladi.
ČOKOLADNA ZEMLJA
V posodi dobro zmešamo kristalni sladkor in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Dodamo jajce, kakav in moko ter mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo.
Čokoladno zmes stresemo na kos peki papirja in s pomočjo kuhinjske palete enakomerno razmažemo, na debelino pol centimetra.
Peki papir položimo na pekač in nato vse skupaj v ogreto pečico na 180°C, za 20 minut.
Pečeno čokoladno testo pustimo, da se ohladi, nato mu odstranimo peki papir in ga s pomočjo rok fino zdrobimo.
SERVIRANJE
Kozarce s kremo, do vrha, napolnite z zdrobljenim biskvitom in okrasite s svežo meto.
Ni komentarjev
Objavite komentar