Testenine carabonara veljajo za klasiko, a praznični dnevi in igra okusov mi je ponudila odlično idejo za okusno predjed.
zahtevnost |
15 minut |
Sestavine:
600 g testenin (špageti) - za predjed 400g
2 srednje velike čebule
100 g suhe salame
3 žlice ribanega parmezana
3 stroke česna
3 žlice sojine omake
3 jajca
sol, tribarvni grobo mleti poper
0,40 l smetane za kuhanje
4 žlice olivnega olja
2 pesti mešanih kalčkov (brokoli, kreša,rukola)
MOJE PRIPOROČILO
Cenovno ugodno, enostavno in hitro do domačih kalčkov!
V vseh bolje založenih trgovinah s semeni najdete semena za kalčke, a pri nakupu pazite na čas kaljenja, če si želite pripraviti mešane kalčke.
Za recept sem izbral kalčke brokolija, rukole in kreše, ki rabijo za kaljenje 3-7 dni.
PRIPRAVA KALČKOV
V nizko PVC ali posodo iz stiroporja stresite po eno žlico kalčkov (dovolj za 4 osebe), razporedite po dnu ter dobro navlažite z vodo. Z vodo poškropite 3 krat na dan.
PRIPRAVA
Čebulo očistimo, narežemo na manjše kocke ter pražimo na olju toliko časa, da oveni. Praženi čebuli dodamo na manjše kocke narezano suho salamo, začinimo s soljo in grobo mletim poprom ter pražimo 5 minut.
Praženi mešanici dodamo grobo sesekljan česen, a ko zadiši zalijemo s smetano, sojino omako in 0,10 l mlačne vode. Vse skupaj dobro prevremo (4 minute).
Omaki dodamo al dente kuhane špagete, dobro premešamo ter dušimo 2 minute.
AL DENTE (po slovensko NA ZOB)
»Al dente« kuhane testenine so čvrste in niso razkuhane. Še posebej
je ta toplotni postopek pomemben, kadar testenine toplotno obdelamo še enkrat,
denimo da jih po kuhanju še spečemo, gratiniramo…
Dušenim špagetom dodamo jajca in parmezan ter dobro premešamo.
SERVIRANJE
Špagete dekorativno položite na servirni krožnik in obložite z mešanico kalčkov.
Ni komentarjev
Objavite komentar