Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdova kaša s piščancem

Ajdova kaša je specialiteta slovenske narodne kuhinje, ki se priporoča v prehrani ljudi, ki ne uživajo mesa. Vsebuje beljakovine, ki so za telo primernejše od sestave beljakovin v mesu, soji in mleku. Odlična je za pripravo sladic, raznih prilog in glavnih jedi, a danes vam ponujam odličen in okusen recept v obliki hladne večerje.
recepti ajdova kaša
zahtevnost
35 minut

SESTAVINE:
1 skodelica ajdove kaše (0,20 l)
1 piščančja prsa brez kože in kosti (cca 400 g)
2 srednje velika korenja
1/3 gomolja zelene
1 lonček kisle smetane (180 g)
3 žlice cvetličnega medu
5 žlic balzamičnega kisa
sol
tribarvni grobo mleti poper
žafranika
muškatni orešček
lovorjev list

PREDPRIPRAVA
Oprano ajdovo kašo stresete v kozico, zalijete z vodo (0,60 l) ter začinite z 1/3 čajne žličke soli, dvema ščepcema popra in muškatnega oreščka.
Ko voda zavre, pustite vreti 5 minut, nato odstavite in pustite ajdovo kašo še 3 minute v vroči vodi.
Kašo odcedite in splaknete s hladno vodo.
Oprana piščančja prsa položite v kozico, dodate očiščeno korenje in gomolj zelene, zalijete z vročo vodo in začinite s polovico čajne žličke soli, dvema ščepcema popra, lovorjevim listom in 1/3 čajne žličke začimbe kurkuma.
Ko voda zavre, kuhate 22 minut, tako da voda na rahlo vre.
Kuhana prsa in zelenjavo odcedite ter narežete na manjše kocke.
V posodo stresete kislo smetano, dodate cvetlični med, tri ščepce popra in dva ščepca žafranike ter dobro premešate.
KAKO SERVIRATI?
Ajdovi kaši dodate na kocke narezano zelenjavo (korenje, gomolj zelene), začinite z balzamičnim kisom ter premešate.
Na servirnem krožniku naredite kupček iz ajdove kaše z zelenjavo ter vrh obložite s koščki kuhanih piščančjih prs.

Natao vse skupaj prelijete z dresingom iz kisle smetane.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo