V jesenskih in zimskih mesecih se velikokrat na naših mizah
najde gomoljna zelenjava v različnih solatah, prikuhah, juhah, enolončnicah ...
Ponujam vam okusen recept iz gomolja zelene, ki vsebuje vitamina K, ki je
pomemben za rast kosti, hkrati pa je dober vir vitamina C in kalija.
zahtevnost |
20 minut |
SESTAVINE:
2 srednje velika gomolja zelene
200 g sira edamec
3 pesti koruznih kosmičev (coren flakes)
3 žlice sezamovih semen
40 g naribanega parmezana
2 vejice peteršilja
4 žlice koruzne moke
2 jajci
sol, tribarvni grobo mleti poper
olje za cvrtje
za PRILOGO potrebujete:
eno glavo solate ledenka
2 žlice gorčice
0,06 l temnega balzamičnega kisa
1 čajna žlička cvetličnega medu
1 čajna žlička posušenih zelišč za solatni preliv
sol
PRIPRAVA
Gomolj zelene olupimo, operemo pod tekočo vodo ter narežemo na tanke kolobarje (pol centimetra). V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali tri sčepce soli in dva ščepca popra. Nato v vodo položimo narezano zeleno in kuhamo 6 minut.Blanširano zeleno odcedimo in splaknemo s hladno vodo.
Sir narežemo na pol centimetrske rezine, v velikosti kolobarjev zelene.
Vzamemo kos zelene, nanj položimo rezino sira in pokrijemo z drugim kosom zelene. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse rezine zelene.
Sestavljene rezine povaljamo v koruzni moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah corn. Panirane rezine cvremo v vročem olju toliko časa, da dobijo zlato-rjavo barvo.
DROBTINE CORN
V posodo stresemo koruzne kosmiče, sezam, parmezan ter grobo sesekljan peteršilj. S pomočjo roke, grobo zdrobimo kosmiče in dobro premešamo.
PRIPRAVA SOLATE
Solato narežemo na srednje debele rezance, operemo ter odcedimo.Odcejeni solati dodamo gorčico, balzamični kis, cvetlični med, sol, solatna zelišča ter na rahlo premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar