Tudi kruh, star nekaj dni, se da uporabiti pri pripravi okusnih in preprostih jedi. Ponujam vam rešitev za sočno in okusno omleto, a ob koncu recepta najdete še nekaj okusnih in preprostih receptov iz "starega" kruha.
zahtevnost |
25 minut |
SESTAVINE
2 kosa črnega kruha (120 g) - ni potrebe, da je svež
3 jajca
1 manjša čebula
80 g pečene šunke
100 g sira mocarela
1 strok česna
2 vejice peteršilja
sol, tribarvni grobo mleti poper
2 žlice olivnega olja
0,15 l mleka
PRIPRAVA
Kruh narežemo na srednje velike kocke, ga položimo v posodo in prelijemo z mlekom.V drugo posodo ubijemo jajca in jih s pomočjo kuhinjske metlice razžvrkljamo.
Razžvrkljanim jajcem dodamo na kocke narezano čebulo, šunko in mocarelo, na lističe narezan česen in grobo sesekljan peteršilj.
Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter premešamo.
Zmesi dodamo še slabo ožet kruh ter dobro premešamo.
Ponev postavimo na štedilnik, toplotni dovod energije nastavimo na srednjo moč in počakamo, da se ponev segreje.
V ponev vlijemo olje, nanj stresemo kruhovo zmes, ki jo, s pomočjo lesene žlice, enakomerno razporedimo po celotni povšini.
Pokrijemo s pokrovko in pečemo 15 minut.
Po petnajstih minutah omleto obrnemo in odkrito pečemo še 5 minut.
NASVET - OBRAČANJE OMLETE
1 - Ponev na rahlo stresete, da se prepričate, da se omleta ni prijela dna. 2 - Na ponev položite krožnik, vse skupaj obrnete, odstranite ponev in jo položite nazaj na štedilnik. 3 - Omleto, z rahlimi stresljaji krožnika, položite nazaj v ponev.
SERVIRANJE
Kruhovo omleto servirate kot zajtrk, a če poleg omlete servirate še solato po izboru, imate pred sabo že okusen, hiter in preprost obrok.
KAKO UPORABITI "STAR" KRUH?
>>> MUFFINI S KRUHA >>> PIŠČANČJA PITA >>> KRUHOV KIPNIK >>> KRUHOVE ŠNITE Z VIŠNJEVIM PRELIVOM >>> NADEVAN PIŠČANEC
KAKO UPORABITI "STAR" KRUH?
>>> MUFFINI S KRUHA >>> PIŠČANČJA PITA >>> KRUHOV KIPNIK >>> KRUHOVE ŠNITE Z VIŠNJEVIM PRELIVOM >>> NADEVAN PIŠČANEC
Ni komentarjev
Objavite komentar