Preprost in okusen recept, ki bo navdušil vse ljubitelje jabolk.
zahtevnost |
1,40 ure |
SESTAVINE
za TESTO potrebujete:
500 g moke, tip 500
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
0,20 l mleka
0,10 l olja
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
eno jajce
za NADEV potrebujete:
5 srednje velikih jabolk
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 čajne žličke cimeta v prahu
1 zvrhana žlica masla
2 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
2 žlice medu
1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
OSTALO
eno jajce
mleti sladkor za posip
KAKO PRIPRAVITE TESTO?
V posodo stresete moko, dodate kristalni in vanilijev sladkor, kvas ter premešate.V zmes ubijete jajce, prilijete mleko in olje ter s pomočjo lesene žlice umešate v testno gmoto.
Testno gmoto stresete na pomokano delovno površino in s pomočjo pesti gnetete 5 minut.
Hlebček testa postavite nazaj v posodo in pustite počivati 30 minut.
KAKO PRIPRAVITE NADEV?
Jabolka operete, prepolovite, odstranite koščice ter narežete na manjše kocke.
Narezana jabolka stresete v ponev, dodate kristalni in vanilij sladkor, naribano limonino lupino, cimet in maslo ter, na srednjem dovodu toplotne energije, pražite 7 minut.
Praženim jabolkom prilijete raztopljen jedilni koruzni škrob, ki ste ga predhodno raztopili v 0,20 l hladne vode.
Ob stalnem mešanju, kuhate 3 minute.
Ko se jabolčni nadev ohladi, mu primešate še dve žlice cvetličnega medu.
SESTAVLJANJE
Testo stresete na pomokano površino, ga razvaljate na debelino pol centimetra ter razrežete na 24 enakih delov, v obliki kocke.Na vsak izrezan kos testa položite po slabo žlico jabolčnega nadeva in zavijete v zvitek.
Zvitke polagate, s presledki, na pekač.
Po končanem zavijanju, jabolčne zvitke pokrijete s kuhinjsko krpo in pustite počivati 20 minut.
Pred peko zvitke namažete z razžvrkljanim jajcem.
Vzhajane jabolčne zvitke pečete 25 minut, na 180°C.
Pečene zvitke pustite na pekaču, da se ohladijo, a nato jih enakomerno posujete z mletim sladkorjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar