Po praznično obloženi mizi se prileže nekaj bolj lahkega. Ponujam vam rešitev za okusno hladno večerjo, ki ne zahteva veliko kuharskega znanja.
zahtevnost |
15 minut |
SESTAVINE:
200 g očiščenih lignjev z lovkami (cca 10 kom)
1 srednje velika čebula
3 stroke česna
4 žlice posušenih grozdnih jagod (rozine)
0,15 l belega vina - rumeni muškat
nekaj vejic svežih zelišč (peteršilj, rožmarin, majaron, timijan)
3 žlice olivnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper
IN KAKO SE LOTITE PRIPRAVE?
Lignje z lovkami operete pod tekočo vodo ter jih dobro odcedite.Na vročo ponev stresete lignje, ki ste jih pokapali z olivnim oljem.
Lignje pražite 3 minute, nato zmanjšate dovod toplotne energije na srednjo jakost.
Popečenim lignjem dodate na tanke kolobarje narezano čebulo in na tanke lističe narezan česen.
Ko čebula oveni prilijete rumeni muškat in pol deci vode ter zmanjšate dovod toplotne energije na minimum.
Nato dodate še posušene grozdne jagode, na grobo sesekljana zelišča, tri ščepce soli, dva ščepca popra, pokrijete s pokrovko in dušite 6 minut.
Dušene lignje odstavite in počakate, da se ohladijo.
Ob mariniranih lignjih postrežete popečen kruh.
NASVET
- lignji so še okusnejši če so urco ali dve v hladilniku in se dobro povežejo z omako iz rumenega muškata
- jed lahko postrežete kot hladno predjed ali hladno večerjo
Ni komentarjev
Objavite komentar