Okusna in zdrava nadzemna koleraba se priporoča ljudem, ki
bi radi shujšali, saj 100 g kolerabe vsebuje le 11 kalorij. Odličen nadzemni gomolj
pozitivno deluje tudi na pospeševanje presnove in pri nastajanju krvi. Poleg
tega nadzemna koleraba krepi kožo in lase, krepilno deluje na srce, izboljšuje
razpoloženje, pomaga premagovati strese in odvaja vodo iz telesa.
zahtevnost |
42 minut |
SESTAVINE:
2 srednje veliki nadzemni kolerabi
100 g mozzarelle
80 g kuhanega pršuta (6 tankih rezin)
3 žlice kisle smetane
3 žlice sezamovih semen
1/4 čajne žličke soli
2 sčepca tribarvnega grobo mletega popra
1 lovorjev list
ena noževa konica mletega muškatnega oreščka
en ščepec majarona
en ščepec timijana
olivno olje
PRIPRAVA
Nadzemno kolerabo olupite, operete pod tekočo vodo, prepolovite in položite v kozico.Kolerabo zalijete s hladno vodo, dodate začimbe (sol, poper, lovorjev list, muškatni orešček, majaron in timijan) in počakate, da voda zavre.
Nato, kuhate 20 minut.
Kuhano kolerabo odcetite ter postavite na desko, tako da prerezan del stoji na deski.
Z ostrim nožem, vsako polovico kolerabe, zarežete trikrat do polovice ter v zareze položite po rezino sira mozzarella.
Polovičke nadzemne kolerabe z mozzarello položite na pekač ter pokapate z olivnim oljem.
Pekač položite v ogreto pečico na 200°C, za 20 minut.
Na vroči ponvi popečete kuhan pršut (vsaka stran 1 minuta).
SERVIRANJE
Na servirni krožnik položite tri rezine popečenega pršuta, nanj položite dve polovičke kolerabe, dodate še eno in pol žlice kisle smetane ter potrosite s praženimi sezamovimi semeni.
Ni komentarjev
Objavite komentar