Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nadzemna koleraba z mozzarello

Okusna in zdrava nadzemna koleraba se priporoča ljudem, ki bi radi shujšali, saj 100 g kolerabe vsebuje le 11 kalorij. Odličen nadzemni gomolj pozitivno deluje tudi na pospeševanje presnove in pri nastajanju krvi. Poleg tega nadzemna koleraba krepi kožo in lase, krepilno deluje na srce, izboljšuje razpoloženje, pomaga premagovati strese in odvaja vodo iz telesa.
recepti nadzemna koleraba
zahtevnost
42 minut

SESTAVINE:
2 srednje veliki nadzemni kolerabi
100 g mozzarelle
80 g kuhanega pršuta (6 tankih rezin)
3 žlice kisle smetane
3 žlice sezamovih semen
1/4 čajne žličke soli
2 sčepca tribarvnega grobo mletega popra
1 lovorjev list
ena noževa konica mletega muškatnega oreščka
en ščepec majarona
en ščepec timijana
olivno olje

PRIPRAVA
Nadzemno kolerabo olupite, operete pod tekočo vodo, prepolovite in položite v kozico.
Kolerabo zalijete s hladno vodo, dodate začimbe (sol, poper, lovorjev list, muškatni orešček, majaron in timijan) in počakate, da voda zavre.
Nato, kuhate 20 minut.
Kuhano kolerabo odcetite ter postavite na desko, tako da prerezan del stoji na deski.

Z ostrim nožem, vsako polovico kolerabe, zarežete trikrat do polovice ter v zareze položite po rezino sira mozzarella.
Polovičke nadzemne kolerabe z mozzarello položite na pekač ter pokapate z olivnim oljem.
Pekač položite v ogreto pečico na 200°C, za 20 minut.
Na vroči ponvi popečete kuhan pršut (vsaka stran 1 minuta).
SERVIRANJE

Na servirni krožnik položite tri rezine popečenega pršuta, nanj položite dve polovičke kolerabe, dodate še eno in pol žlice kisle smetane ter potrosite s praženimi sezamovimi semeni.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo