Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdove palačinke s čebulnimi kalčki

Palačinke so lahko tudi odličen in okusen "slan" obrok, ki vas bo močno navdušil.
recept za palačinke, palačinke
zahtevnost
15 minut

SESTAVINE:
2 jajci
0,30 l hladnega mleka
4 zvrhane žlice ajdove moke
2 žlice polnozrnate moke
en ščepec soli
1/4 čajne žličke pecilnega praška
olivno olje

200 g naribanega sira
2 žlice sezamovih semen
2 pesti čebulnih kalčkov (alternativa tudi drugi)
4 žlice worcester omake (priporočam pripravo domače >>> RECEPT)
-->
PRIPRAVA KALČKOV
V vseh bolje založenih trgovinah s semeni lahko kupite seme za čebulne kalčke.
Pripravite jih po navodilih proizvajalca, a kalijo 3-4 dni.
PRIPRAVA MASE ZA PALAČINKE
V posodo ulijemo hladno mleko, ubijemo jajci, dodamo ščepec soli in dobro premešamo.
Tekočini dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek ter s pomočjo kuhinjske metlice mešamo toliko časa, da postane zmes gladka.

Maso za palačinke pustimo počivati 15 minut.



PEKA IN SERVIRANJE
Ponev za palačinke segrejemo in pokapamo z olivnim oljem.
V ponev ulijemo maso za palačinke in ob tem krožimo, s premiki dol in gor, da se masa enakomerno razporedi po ponvi.

Palačinko pečemo toliko časa, da dobi zlato-rjavo barvo.
Palačinko obrnemo, potrosimo z naribanim sirom, sezamom in čebulnimi kalčki.
Ko tudi druga stran palačinke dobi zlato-rjavo barvo, palačinko prepognemo na pol in nato še enkrat na pol, da dobimo trikotnik. Vrh palačinke potrosimo s sirom in odstranimo s ponve.

Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vso pripravljeno maso za palačinke.
Ajdove palačinke pred serviranjem potrosimo s kalčki in pokapamo z worcester omako.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo