Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdove palačinke s tropskim sadjem

Tudi ajdova moka v kombinaciji s polnozrnato moko, je lahko odličen in okusen rezultat v obliki palačink.
ajdove palačinke
zahtevnost
30 minut

SESTAVINE:
4 jajca
0,60 l hladnega mleka
8 zvrhanih žlic ajdove moke
4 žlice polnozrnate moke
dva ščepca soli
1/2 čajne žličke pecilnega praška
olje za peko

ena konzerva - tropsko mešano sadje (680 g)
0,15 l sladke smetane
3 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
nekaj listov sveže mete

PRIPRAVA
V posodo ulijemo hladno mleko, ubijemo jajci, dodamo ščepec soli in dobro premešamo.
Tekočini dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek ter s pomočjo kuhinjske metlice mešamo toliko časa, da postane zmes gladka.

Maso za palačinke pustimo počivati 15 minut.
Ponev za palačinke segrejemo in pokapamo z oljem.
V ponev ulijemo maso za palačinke in ob tem krožimo, s premiki dol in gor, da se masa enakomerno razporedi po ponvi.
Palačinko pečemo toliko časa, da dobi zlato-rjavo barvo. Nato, palačinko obrnemo in pečemo še na drugi strani, da dobi zlato-rjavo barvo. 
Postopek peke ponavljamo toliko časa, da porabimo vso maso za palačinke.
PRIPRAVA NAMAZA IN SERVIRANJE

V posodo stresemo vloženo tropsko sadje s tekočino in počakamo, da zavre. Nato, dodamo jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode.

Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo 4 minute. Tik pred koncem dodamo na tanke rezance narezane liste mete.

S tropskim nadevom namažemo palačinke, jih zavijemo in polagamo eno poleg druge.
Zvite in zložene palačinke premažemo z nadevom in pokapamo s tekočo sladko smetano.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo