Okusne male tortice se v ustih kar stopijo...
zahtevnost |
40 minut |
SESTAVINE:
5 jajc
ena košarica jagod (250 g)
6 zvrhanih žlic moke, tip 500
3 žlice kisle smetane
50 g bele čokolade
2 zvrhane žlice kakava
6 žlic sladkorja
5 žlic mleka
5 žlic olja
1 čajna žlička pecilnega praška
2 tubice barvnega gela - rdeča (ena tubica 10 g)
500 g kremnega sira mascarpone
0,15 l sladke smetane
3 žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
3 žlice kakava v prahu
PRIPRAVA:
V posodo ubijemo jajca, dodamo 6 žlic sladkorja in na najvišji hitrosti stepamo 10 minut, da zmes naraste za trikrat.Spenjenim jajcem dodamo mleko, olje, barvni gel, kakav, stopljeno belo čokolado, kislo smetano ter na srednji hitrosti dobro premešamo.
Nato, na rahlo umešamo moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Pekač za mafine obložimo s papirnatimi košaricami in v vsako položimo po dve žlice biskvitne zmesi.
V vsak predel nato položimo še po polovico jagode (uporabite lahko sveže ali zmrznjene).
Pekač položimo v ogreto pečico na 175°C, za 25 minut.
V posodo stresemo kremni sir mascarpone, kristalni in vanilijev sladkor, smetano ter s pomočjo električnega mešalnika mešamo toliko časa, da dobimo gosto zmes, ki je primerna za brizganje.
Na pol ohlajene mini tortice vzamemo s pekača in vrh tortic dekorativno nabrizgamo z mascarpone kremo.
Pred serviranjem tortice potrosimo še s kakavom v prahu.
Ni komentarjev
Objavite komentar