Postrvi so izjemno zanimive za športni ribolov, zato jih med
drugim na veliko vzgajajo v ribogojnicah. Avtohtono postrv so v preteklosti naseljevali
izključno na severno poloblo, dandanes pa so jih zanesle poti tudi v vodotoke
Avstralije in Nove Zelandije ter drugam v hitro tekoče gorske reke.
zahtevnost |
15 minut |
SESTAVINE:
2 srednje velike postrvi (po cca 0,25 kg)
sol, tribarvni grobo mleti poper, vejica rožmarina
2 rezine limone
za PANIRO potrebujete:
5 žlic krušnih drobtin
3 žlice sezamovih semen
2 žlice ribanega parmezana
2 žlice ajdove moke
1 žlica koruzne moke
eno jajce
0,06 l hladnega mleka
1/4 čajne žličke začimbe kurkuma
1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
olje za cvrtje
za OMAKO potrebujete:
sok ene limone
1 čajna žlička gorčice s semeni
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 stroka česna
za PRILOGO potrebujete:
1/4 solate - ledenka
ena dobra pest rukole
ena dobra pest mlade špinače
sok ene limone
3 žlice balzamičnega kisa
2 žlice olivnega olja
PRIPRAVA POSTRVI
Postrvi očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in osušimo s pomočjo papirnate brisače.Notranjost ribe natremo s soljo in poprom ter v vsako odprtino položimo po rezino limone in pol vejice rožmarina.
PRIPRAVA PANIRE
1. v prvo posodo stresemo ajdovo in koruzno moko ter premešamo2. v drugo posodo ubijemo jajce, prilijemo hladno mleko ter dobro premešamo
3. v tretjo posodo stresemo drobtine, sezam, parmezan, sesekljan peteršilj in začimbo kurkuma ter dobro premešamo
Postrvi prvo povaljamo v moki, nato v jacu in na koncu v mešanici z drobtinami.
Postrvi cvremo v vročem olju, 8 minut. Ocvrte postrvi položimo na papirnato brisačo, da se odteče odvečna maščoba.
PRIPRAVA OMAKE IN SERVIRANJE
V posodo ulijemo sok ene limone, dodamo gorčico, peteršilj, česen in s pomočjo paličnega mešalnika dobro zmeljemo.Hrustljavo postrv položimo na krožnik ter priložimo limonino omako. Poleg ribe serviramo mix solato.
PRIPRAVA SOLATE
Ni komentarjev
Objavite komentar