Maslena krema je klasika med kremami za okraševanje raznovrstnih
tort in sladic, a klasika z majhno predelavo se odlično poda k sočnem biskvitu,
ki se v ustih kar topi.
zahtevnost |
60 minut |
SESTAVINE (za dva pekača, premera 26 cm):
BISKVIT
5 jajc
ena košarica jagod (250 g)
6 zvrhanih žlic moke, tip 500
3 žlice kisle smetane
50 g bele čokolade
2 zvrhane žlice kakava
6 žlic sladkorja
5 žlic mleka
5 žlic olja
1 čajna žlička pecilnega praška
2 tubice barvnega gela - rdeča (ena tubica 10 g)
MASLENA KREMA
450 g masla
340 g mletega sladkorja
120 ml sladke smetane
80 g mlečne bele čokolade
2 žlice vanilijeve arome
PRIPRAVA:
V posodo ubijemo jajca, dodamo 6 žlic sladkorja in na
najvišji hitrosti stepamo 10 minut, da zmes naraste za trikrat.
Spenjenim jajcem dodamo mleko, olje, barvni gel, kakav,
stopljeno belo čokolado, kislo smetano ter na srednji hitrosti dobro premešamo.
Nato, na rahlo umešamo moko, kateri smo primešali pecilni
prašek.
Biskvitno zmes razdelimo v dva pekača, namazana z maslom in posuta s krušnimi drobtinami.
Biskvit enakomerno razporedimo po celotnem pekaču ter potrosimo z grobo sesekljanimi jagodami.
Pekača položimo v ogreto pečico na 175°C, za 30 minut.
Pečena biskvita pustimo nekaj minut v pekaču, da se ohladita. Nato, ju odstranimo iz pekača.
MASLENA KREMA
V posodo stresemo mleti sladkor in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temparaturi, da se je omehčalo. Nato, maslo in sladkor, s pomočjo električnega mešalnika, dobro premešamo.
Mešanici dodamo sladko smetano, stopljeno belo čokolado in vanilijevo aromo ter mešamo na najvišji hitrosti toliko časa, da dobimo penasto zmes (12 minut).
Na ohlajena biskvita, dekorativno nabrizgamo masleno kremo ter nato piti postavimo za eno uro v hladilnik.
Ni komentarjev
Objavite komentar