Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Smetanova torta "JUBILE 500"

Za recept pod zaporedno številko 500, sem uporabil sestavine katerim se ne morem upreti, a rezultat enostavno odličen okus.
recept torta, recepti torta, biskvit za torto, čokoladni biskvit, kuharski blog, blaž kuha

zahtevnost
1,30 ure

SESTAVINE
za BISKVIT potrebujete:
6 jajc
7 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
150 g kakava v prahu
1 zvrhana žlica masla
3 zvrhane žlice kisle smetane
60 g moke, tip 500 
1.5 čajne žličke pecilnega praška

za NADEV potrebujete:
0.50 l sladke smetane
3 žlice kremnega sira mascarpone
100 g mlečne bele čokolade
5 g želatine v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)

za ČOKOLADNO GLAZURO potrebujete:
100 g kakava v prahu
5 g želatine v prahu
0.06 l črne kave

za DEKORACIJO potrebujete:
250 g masla
170 g mletega sladkorja
60 ml sladke smetane
40 g mlečne bele čokolade
1 žlica vanilijeve arome

PRIPRAVA - BISKVIT
V posodo stresemo kakav, maslo in kislo smetano ter na srednjem dovodu toplotne energije kuhamo toliko časa, da se maslo in kakav raztopita.
Jajca in kristalni sladkor, na najvišji hitrosti s pomočjo električnega mešalnika, stepamo toliko časa, da narastejo za trikrat.

Hitrost mešalnika nastavimo na srednjo hitrost in postopoma ulivamo stopljeno mešanico kakava, masla in kisle smetane.

Mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo.
Nato, s pomočjo kuhinjske metlice, postopoma umešavamo moko, v katero smo primešali pecilni prašek.
Biskvitno zmes razdelimo v dva pekača (premera 26 cm), ki smo ju namazali z maslom in posuli s krušnimi drobtinami.
Testo za biskvit po potrebi poravnamo.

Pekača položimo v ogreto pečico na 180°C, za 23 minut.

Pečena biskvita pustimo, da se ohladita. Nato ju odstranimo iz pekača.
PRIPRAVA NADEVA

V posodo ulijemo sladko smetano ter jo na pol stepemo. Nato dodamo mascarpone, stopljeno belo čokolado in vanillijev sladkor ter toliko časa stepamo, da dobimo gosto zmes.
Na koncu, dobro umešamo stopljeno želatino.

NASVET
Želatino (5g) namočite v dve žlice hladne vode. Po desetih minutah posodo postavite na štedilnik in na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhate toliko časa, da se želatina raztopi in postane prozorna.

SESTAVLJANJE TORTE
Na krožnik ali podlogo pekača za torte (26 cm) položimo biskvit. Nato, nanj stresemo nadev in ga enakomerno zamažemo po celotni površini.
Na kremo položimo drugi biskvit in ga na rahlo pritisnemo.

Na pripravljena biskvita položimo okvir za torte, a lahko si pomagate tudi z alu folijo.

NASVET
Odvijete ALU folijo in odrežete odgovarjajočo dolžino.
ALU folijo po dolžini dvakrat prepognete, da dobite pas, višine 7 cm. Nato s folijo obložite zunanji del torte, a konca zlepite skupaj.
PRIPRAVA GLAZURE

Kakav v prahu in črno kavo dobro zmešamo, nato dodamo in dobro umešamo še raztopljeno želatino, ki smo jo pred segrevanjem namočili v dve žlice hladne vode.

Z glazuro prelijemo torto. Nato jo postavimo v hladilnik, da se čokoladna glazura strdi.
OKRAŠEVANJE TORTE

MASLENA KREMA
V posodo stresemo mleti sladkor in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi, da se je omehčalo. Nato, maslo in sladkor, s pomočjo električnega mešalnika, dobro premešamo.
Mešanici dodamo sladko smetano, stopljeno belo čokolado in vanilijevo aromo ter mešamo na najvišji hitrosti toliko časa, da dobimo penasto zmes (12 minut).

Na površini torte narišemo s pomočjo dresirne vrečke in najtanjšega nastavka mrežo. Nato, z debelejšim nastavkom, na stičiščih mreže, naredimo majhne kupčke maslene kreme. Ob koncu, z istim nastavkom, masleno kremo nabrizgamo še ob straneh torte (vlečete črte od spodaj navzgor, eno poleg druge). Okrašeno torto nato postavite v hladilnik za dve ure.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo