Okusnemu belgijskemu radiču dodate še nekaj kosov pečenega krompirčka in imate že hiter obrok s kopico snovi koristnih za naše telo. Lahko pa pečen radič pokapate z balzamičnim kisom ter limoninim sokomin in je pred vami že popoln solatni krožnik.
zahtevnost |
15 minut |
SESTAVINE:
4 kose belgijskega radiča oz. witloofa
1 srednje velika rumena paprika
1 paradižnik
1 pest naribanega sira (cca 100 g)
3 pesti mlade špinače (cca 150 g)
1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
2 vejice peteršilja
2 vejice koriandra
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
PRIPRAVA
Papriko in paradižnik očistimo, operemo, narežemo na manjše kose ter grobo sesekljamo s pomočjo električnega mešalnika. Nato, dodamo grobo sesekljan peteršilj in koriander, naribano limonino lupino ter sol in poper po okusu. Vse skupaj dobro premešamo.
Belgijski radič operemo pod tekočo hladno vodo, osušimo ter prerežemo na pol.
Notranji del radiča na rahlo posolimo (na eno polovičko - en ščepec soli) ter pokapamo z olivnim oljem.
Na vročem žaru ali ponvi prvo popečemo (4 minute) notranji del radiča. Nato, polovičke radiča obrnemo, na vsako polovičko položimo po dobro žlico mešanice paprike in paradižnika, posujemo s sirom ter pečemo še 3 minute.
SERVIRANJE
Na servirnem krožniku naredite posteljico z listov mlade špinače in na njo položite po dva kosa pečenega belgijskega radiča na žaru.
NASVET
Serviran radič Witloof lahko pokapate z balzamičnim kisom in limoninim sokom.
Ni komentarjev
Objavite komentar