Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jabolčna pita z banano

0
Predstavljam preverjen recept za okusno jabolčno pito. Osnova mi je bila francoska jabolčna pita, a recept sem nekoliko dodelal in dodal še nekaj svojih kulinaričnih idej.
recepti sladica, recept pita, recept linško testo, krhko testo
zahtevnost
1,30 ure

SESTAVINE
za TESTO potrebujete:
200 g margarine
170 g kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
1 čajna žlička naribane limonine lupine
300 g moke, tip 500
eno jajce
za NADEV potrebujete:
4 srednje velika jabolka
1/2 žlice mletega cimeta
4 žlice cvetličnega medu
3 žlice kristalnega sladkorja
sok ene limone
za PRELIV potrebujete:
3 banane
0,15 l sladke smetane
2 žlice mletega sladkorja
1 žlica cvetličnega medu

PRIPRAVA TESTA ZA PITO
V posodo stresemo kristalni in vanilijev sladkor, dodamo na koščke narezano margarino in s pomočjo električnega mešalnika mešamo toliko časa (5 min), da dobimo penasto zmes. Nato, dodamo jajce in moko ter na hitro premešamo. Zmes stresemo na pomokano delovno površino in gnetemo toliko časa (3 min), da dobimo gladko testo.
Testo položimo nazaj v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo ter ga postavimo v hladilnik, za 20 minut.
PRIPRAVA JABOLČNEGA NADEVA
Jabolka operemo pod tekočo vodo, olupimo in prepolovimo na pol. Nato, polovičkam odstranimo semena, muho in pecelj. Očiščena jabolka potresemo s kristalnim sladkorjem in cimetom ter pokapamo z limoninim sokom.
Vse skupaj dobro premešamo.
PRIPRAVA IN PEKA PITE
Krhko oz. linško testo, na pomokani delovni površini razvaljamo na velikost pekača + 2 centimetra. Nato, s testom obložimo namazan pekač z margarino.
Pekač, obložen s krhkim testom, obložomo s polovičkami jabolk in prelijemo z limonino marinado, ki je ostala v posodi od jabolk. Nato, jabolka pokapamo s cvetličnim medom.

Pekač položimo v ogreto pečico na 170°C, za 40 minut. Nato, temperaturo povišamo na 180°C in pečemo še 10 minut.
Pečeno pito pustimo v pekaču počivati 20 minut, da se tekočina, ki nastane pri pečenju ohladi in strdi. Nato, pito odstranimo iz pekača.
PRIPRAVA BANANINEGA PRELIVA
V posodo narežemo banane, dodamo sladkor in med, prilijemo sladko smetano ter s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo v gladko zmes.
Pito razrežemo na poljubne kose in tik pred serviranjem prelijemo z bananinim kremnim prelivom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo