Preprosta in okusna solata iz ohrovta. Ohrovt sodi med
nizkokalorična živila, a vsebuje bogato vsebnost hranilnih snovi, kot so
vitamin C, A in K ter kalij, magnezij, mangan in glukozinate.
zahtevnost |
20 minut |
SESTAVINE:
1 srednje velika glava ohrovta
1 šopek redkvic
16 rezin pršuta
4 jajca
3 stroke česna
2 vejice peteršilja
4 žlice olivnega olja
6 žlic jabolčnega kisa
sol, tribarvni grobo mleti poper
PREDDPRIPRAVA
OHROVT- ohrovtu odstranimo zunanje liste, ga narežemo na srednje debele rezance in operemo pod tekočo vodo
- v kozico vlijemo vodo, dodamo nekaj ščepcev soli in počakamo, da zavre
- v vrelo vodo stresemo ohrovt in kuhamo 5 minut
- kuhan ohrovt ocedimo in prelijemo s hladno vodo
OSTALO
- redkvice očistimo, operemo in narežemo na tanke kolobarje
- rezine pršuta, v ponvi, na hitro popečemo (3 minute - vsaka stran 1.5 minute)
- jajca skuhamo v trdo (8 minut), ohladimo in olupimo
- peteršilj in česen fino sesekljamo
SESTAVLJANJE SOLATE
Blanširan ohrovt razdelimo na štiri krožnike. Nato, kupčke ohrovta obložimo s tankimi kolobarji rdeče redkvice in po štirimi rezinami popečenega pršuta. Vse skupaj potrosimo z naribanim jajcem in pokapamo s solatnim prelivom.SOLATNI PRELIV
V posodo ulijemo kis, olivno olje, 8 žlic hladne vode. Nato, dodamo še sesekljan peteršilj in česen, sol in poper po okusu ter dobro premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar