Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančja prsa s porom

0
Kako pripraviti sočna piščančja prsa?
zahtevnost
40 minut

SESTAVINE:
650 g piščančjih prs, brez kosti in kože (2 kosa)
en srednje velik por
180 g kisle smetane (en lonček)
400 g listnatega testa
3 stroke česna
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje

PRIPRAVA
Piščančja prsa operemo pod tekočo vodo, prečno prerežemo, osušimo ter natremo s soljo in poprom. Nato, piščanca na hitro popečemo na žaru ali ponvi z obeh strani, da dobi zlato-rjavo barvo.
Popečena piščančja prsa položimo na desko, da se nekoliko ohladijo.
Por narežemo na tanke kolobarje, operemo ter odcedimo. Nato, por na treh žlicah olivnega olja pražimo toliko časa, da oveni.
Ko je por dovolj prepražen, odstavimo kozico, dodamo sol in poper, sesekljan česen, kislo smetano ter dobro premešamo.
Pred nadaljno uporabo se naj por ohladi na pol.

NASVET
Pri zavijanju, v listnato testo, uporabljajte mlačne oz. hladne sestavine, saj se testo zaradi svoje teksture hitro raztopi.
Listnato testo, na pomokani delovni površini, razvaljamo na debelino pol centimetra in ga razrežemo na štiri enake dele.
Na izrezan kos testa položimo en kos popečenih piščančjih prs. Nato, piščanca obložimo z dvema žlicama porovega nadeva ter jih zavijemo v testo. Zavitek položimo na pekač in ponavljamo postopek, da porabimo pripravljenega piščanca.
Pekač s piščančjimi zvitki položimo v ogreto pečico na 185°C, za 23 minut.
Pečene zvitke pustimo počivati nekaj minut.
NASVET ZA SERVIRANJE
Piščančji zvitek razrežete, položite na krožnik in potrosite s parmezanom in koščki paradižnika. Ob glavni jedi servirate še listnato solato po izboru.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo