Enostavna, hitra in okusna sladica, za po okusnem nedeljskem kosilu.
zahtevnost |
15 minut |
SESTAVINE
2 jajci
2 žlice kristalnega sladkorja
4 zvrhane žlice sezamovih semen
2 žlice moke
1 čajna žlička naribane limonine lupine
1/2 zavitka vanilijevega sladkorja (5 g)
0,40 l sladke smetane
80 g bele mlečne čokolade
1 mango
PRIPRAVA
Jajci s kristalnim sladkorjem stepamo toliko časa, da nastane penasta zmes oz. naraste za trikrat. Nato, dodamo sezam, limonino lupino in vanilijev sladkor ter premešamo. Nato, postopoma umešavamo še moko.
Biskvitno zmes stresemo na papir za pečenje ter enakomerno razmažemo, na debelino 0.5 centimetra.
Pekač z biskvitom postavimo v ogreto pečico na 175°C, za 7 minut.
Iz pečenega biskvita, s pomočjo kozarca v katerem bomo naredili sladico, izrežemo 10 krogov.
PRIPRAVA KREME
Sladko smetano na pol stepemo. Nato dodamo stopljeno belo čokolado ter stepamo toliko časa, da dobimo kremno zmes.
SESTAVLJANJE SLADICE V KOZARCU
Na dno kozarcev (0.20 l) položimo po en izrezan biskvit, dodamo po dobre dve žlice kreme in na rahlo s kozarcem potolčemo po mizi, da se krema usede.
Nato, kremo pokrijemo z drugim kosom izrezanega biskvita.
Na koncu biskvit prekrijemo z dvema žlicama mangove kaše.
MANGO KAŠA
Mango olupimo, odstranimo koščico, narežemo na manjše koščke in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo.
Sladico v kozarcu, pred serviranjem, postavimo za eno uro v hladilnik.
Ni komentarjev
Objavite komentar