Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čajno pecivo - eno testo, 8 vrst

1
Še malo in bodo prazniki, ki nekako ne morejo mimo brez okusnega domačega peciva. Ponujam vam preprosto in hitro rešitev. Z enega testa in nekaj iznajdljivosti do osmih vrst peciva.
zahtevnost
60 minut

SESTAVINE ZA OSNOVNO TESTO:
340 g masla (sobna temperatura)
400 g kristalnega sladkorja
4 jajca
ena žlička vanilijevega ekstrakta
625 g moke, tip 500
10 g pecilnega praška
5 g soli

PRIPRAVA TESTA
Penasto stepemo maslo s sladkorjem in vanilijevim ekstraktom. Nato, dobro vmešamo še eno po eno jajce .
V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Mešanico vsujemo k masleni mešanici in dobro premešamo z nastavkom za gnetenje. Testo stresemo na pomokano delovno površino, na hitro pregnetemo, oblikujemo hlebček ter ga postavimo v hladilniku počiva, za eno uro. 




KAKO PRIPRRAVITI VEČ OBLIK PECIVA?
Testo lahko razdelite na več delov in mu dodate poljuben nadev ter izberete poljubno obliko.

ČOKOLADNI NJOKCI

Testu, ki je počivalo vsaj eno uro, primešajte grobo sesekljano jedilno čokolado. Nato, pregnetite ter z valjanjem oblikujete svaljk, premera približno 2 centimetra.
Testni svaljk razrežite na kosčke, debeline 2 centimetra.
Koščke testa položite, s presledkom, na pekač in pecite v pečici ogreti na 185°C, 10 minut.
GNEZDECE

Testu primešate namočene rozine (mešanica ruma in vode) ter oblikujete majhne krogce.
Testne krogce položite na pekač ter vsakega posebaj pritisnite s prstom tako, da se nekoliko razleze in dobite v sredini udolbino.

Pekač postavite v ogreto pečico na 185°C, za 10 minut.
LEŠNIKOVA PLOŠČICA
Masi za piškote primešajte mlete lešnike. Nato, po delovni površini potrosite mlete lešnike in na njih, s pomočjo roke, valjajte testo, da dobite velik svaljk. Testni svaljk, s pomočjo kuhinjske palete, sploščite na debelino pol centimetra.
Testo narežete na širino dva centimetra ter ploščic, s prsledkom položite na pekač.

Pekač postavite v ogreto pečico na 185°C, za 8 minut.
ČOKO ŽEPEKI

Testo, na pomokani delovni površini, razvaljate v obliko pravokotnika, na debelino 2-3 milimetre. Polovico testa potrosite z mandljevimi lističi in naribano jedilno čokolado. S prazno polovico prekrijete posuto polovico testa. Nato, nežno z roko, pritiskate testo in razrežete na kocke 2 krat 2 centimetra.
Razrezano pecivo položite na pekač, ki ga postavite v ogreto pečico na 185°C, za 7 minut.
VANILIJEVI ROGLJIČKI

Testu primešate vanilijev sladkor in vanilijev ekstrakt. Testo, s pomočjo roke, razvaljate na tanke svaljke in jih razrežete na šest centimetrov dolge trakce.
Trakec položite na roko, ga med dlanmi na rahlo povaljate in na pekaču oblikujete v črko C. Postopek ponavljate toliko časa, da porabite pripravljene trakce.

Pekač postavite v ogreto pečico na 185°C, za 7 minut.
LINŠKE TORTICE
Testo razvaljate na debelino 2-3 milimetre. Nato ga razrežite na pravokotnike, iste velikosti (za eno tortico potrebujete pet pravokotnikov).

Testo položite na pekač, ki ga postavite v ogreto pečico na 185°C, za 7 minut.
Ko se pečeno testo ohladi, ga zložite v petplastno tortico, pri kateri ste vse plasti na tanko namazali z marmelado. Nato, vse skupaj zamažete z marmelado in postavite vsaj za 20 minut v hladilnik.
Zamazano linško tortico vzamete s hladilnika, glazirate s čokolado in jo postavite nazaj v hladilnik, da se čokolada strdi.

Tortico razrežete na manjše kocke.
ŠTRUDELJČEK

Testo, na pomokani površini, razvaljate na debelino 2 do 3 milimetre. Razvaljano testo posujete z rozinami, naribano čokolado, mletimi lešniki in mandljevimi lističi ter zavijete v zvitek.
Zvitek razrežete na 2.5 centimetra debele rezine, ki jih položite na pekač.

Pekač postavite v ogreto pečico na 185°C, za 9 minut.
MARMELADNI ŽEPKI

Testo razvaljate na 3 do 4 milimetra debeline. Nato, s pomočjo kozarca, izrežete kroge. Na eno polovičko položite marmelado, prekrijete s prazno polovičko in nato zunanji rob pritisnete z vilico.
Oblikovane piškotke položite na pekač, ki ga položite v ogreto pečico na 185°C, za 9 minut.
1
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo