Trenutni trend "IN" med sladicami je sladica na palčki oz cake pops. Obstajajo modelčki za peko in pripravo, a z malo iznajdljivosti se lahko tudi brez njega pripravi okusne tortice na palčki.
zahtevnost |
1,30 ure |
SESTAVINE
za BISKVIT potrebujete:
4 jajca
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
3 žlice mandljevih lističev
50 g grobo sesekljane jedilne čokolade
80 g stopljene jedilne čokolade
2 žlice mletih lešnikov
3 žlice rozin
0,20 l sladke smetane
1 čajna žlička pecilnega praška
1 zavitek vanilijevega sladkorja
4 zvrhane žlice moke, tip 500
2 žlice marelične marmelade
OSTALO
0,20 l sladke smetane
150 g jedilne čokolade
4 žlice mletih lešnikov
3 žlice olja
mandljevi lističi, mleti lešniki, mleti slani arašidi, barvne perlice, čokoladne mrvice...
20 lesenih palčk za ražnjiče
PRIPRAVA
V posodi, s pomočjo električnega mešalnika, stepamo jajca in
kristalni sladkor (stepate toliko časa, da zmes naraste za trikrat - cca 12
minut). Nato, dodamo mandeljne, lešnike, rozine, grobo sesekljano čokolado,
stopljeno čokolado, tekočo sladko smetano, vanilijev sladkor in marmelado ter
dobro premešamo. Na koncu na rahlo umešamo še moko, kateri smo primešali
pecilni prašek.
Biskvitno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga namazali z
margarino in potrosili s krušnimi drobtinami.
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.
Pečen biskvit ohladimo. Nato ga s pomočjo rok čim bolj razdrobimo.
Zdrobljenemu biskvitu dodamo 0,20 l sladke smetane in 4 žlice mletih lešnikov. Vse skupaj dobro premešamo.
S pripravljene mase naredimo manjše kroglice (za mero vzamete eno slabo žlico mase).
Nato, kroglice položimo na servirni krožnik in jih shranimo v hladilnik za eno uro, da se strdijo.
Nad vodno soparo raztopimo 150 g jedilne čokolade, ki smo ji dodali 3 žlice olja.
Dobro ohlajeno kroglico napičimo na leseno palčko ter jo glaziramo s čokolado. Nato, držimo palčko nad posodo s čokolado in jo na hitro parkrat zavrtimo levo in desno, da se odteče odvečna čokolada.
Glazirano kroglico potrosimo z mletimi lešniki, arašidi, mandljevimi lističi, kokosovo moko ali čokoladnimi mrvicami.
Končano kroglico zapičimo v kos stiropora ali si pomagamo s posodo za jedilni pribor.
Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse ohlajene kroglice.
Končane kroglice postavimo v hladilnik, da se strdi čokolada.
NASVET ZA SERVIRANJE
Stekleni kozarec napolnite z ALU folijo in vanjo zapičite sladico Cake Pops.
Ni komentarjev
Objavite komentar