Okusna in hitra lahka večerja za popestritev jedilnika.
zahtevnost |
15 minut |
SESTAVINE:
4 fileje vitkega soma (cca 700g)
1 konzerva koruze (400 g)
1 konzerva rdečega fižola (400 g)
250 g okrasnega paradižnika
1 večja rdeča paprika
1 glava solate - ledenka
1 manjša glava rdečega radiča
60 g rukole
3 žlice koruzne moke
olivno olje
2 limone
0,05 l belega vina
en strok česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, rožmarin
PREDPRIPRAVA
- rdeči fižol in koruzo operemo pod hladno tekočo vodo ter odcedimo- rdečo papriko operemo, odstranimo pecelj in semena ter narežemo na tanke rezance
- okrasni paradižnik operemo, osušimo in vsakega narežemo na štiri dele
- solato in radič narežemo na tanke rezance, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo
- fileje vitkega soma operemo pod tekočo vodo, osušimo s pomočjo papirnate brisače in vsak file razrežemo na štiri enake dele ; rezine vitkega soma povaljamo v koruzni moki - nato jih spečemo v ponvi z dodatkom nekaj kapljic olivnega olja ; pečene koščke fileja polagamo na papirnato brisačo
PRIPRAVA PRELIVA
V posodo nalijemo vino, sok dveh limon, 0.05 l hladne vode in par žlic olivnega olja. Dodamo še sesekljan česen, eno čajno žličko rožmarina in sol ter tribarvni grobo mleti poper po okusu. Nato, vse skupaj dobro premešamo.
SESTAVLJANJE SOLATE
Na servirnem krožniku naredimo kupček iz mešanice ledenke in radiča. Kupček solate potrosimo s fižolom, koruzo, papriko in okrasnim paradižnikom. Nato, na vsak pripravljen zelenjavni kupček položimo po štiri koščke pečenega ribjega fileja in vrh obložimo z rukolo. Na koncu vse skupaj pokapamo s pripravljenim prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar