Ješprenj vsebuje magnezij, kalij ter nekatere vitamine.
Bogat je tudi s prehranskimi vlakninami in antioksidanti, ki pomagajo pri
zaščiti pred boleznimi srca in ožilja. Najpogosteje se uporablja za pripravo ričeta,
a z malo iznajdljivosti dobite tudi zelo okusno rižoto.
zahtevnost |
55 minut |
SESTAVINE:
400 g piščančjih prs brez kosti in kože
500 g ješprena
1 srednje velika čebula
1/4 pora
1 večja rdeča paprika
1/2 jajčevca
1 manjša bučka
5 strokov česna
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
majaron
timijan
PREDPRIPRAVA
- ješprenj operemo, zalijemo s hladno vodo, dodamo dva ščepca soli in kuhamo 40 minut.- piščančja prsa operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na majhne kocke
- zelenjavo (čebula, por, rdeča paprika, jajčevec, bučka) očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke
- česen očistimo in grobo sesekljamo
PRIPRAVA
Na olivnem olju prepražimo (4 minute) kocke mesa. Nato, dodamo narezano zelenjavo, sol in poper po okusu ter na srednjem dovodu toplotne energije, pražimo 6 minut. Dodamo sesekljan česen, po dva ščepca majarona in timijana, zalijemo z 0,10 l vode in dušimo 5 minut.Pripravljeni omaki dodamo odcejen ješprenj, dobro premešamo in na najmanjšem dovodu toplotne energije, dušimo 4 minute, da se okusi dobro premešajo.
Tik pred serviranjem, lahko rižotko potrosite z naribanim parmezanom in peteršiljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar