Toplejši dnevi kar kličejo, da si privoščimo okusno solato.
SESTAVINE
|
|
0,20 kg piščančjega fileja
0,10 kg gorgonzole
1 srednje velik koromač
0,10 kg rukole
1 strok česna
1 čajna žlička naribane limetine lupine
2 žlice belega vina
3 žlice olivnega olja
sol, tribarvni grobo mleti poper
0,10 l navadnega jogurta
1 žlica kisle smetane
1 žlica posušenih zelišč za solatni preliv
|
PREDPRIPRAVA
- piščančji file operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo, narežemo na majhne kocke ter mariniramo (piščanca začinimo s soljo in poprom, dodamo sesekljan česen, belo vino, olivno olje in naribano limetino lupino ter dobro premešamo)
- koromač prepolovimo, odstranimo storž, narežemo na tanke rezance, operemo pod tekočo vodo ter osušimo
- gorgonzolo narežemo na manjše kocke
- pripravimo preliv za solato (v posodo vlijemo jogurt, dodamo kislo smetano, solatna zelišča, po okusu solimo in popramo ter dobro premešamo)
- marinirane piščančje kocke v ponvi popečemo (5 minut)
- na segreto ponev stresemo koromač in ga na hitro popečemo (3 minute)
SESTAVLJANJE SOLATE
Rukolo razdelimo na dva krožnika. Nato, jo potrosimo s popečenim piščancem, koromačem in narezano gorgonzolo. Na koncu vse skupaj pokapamo z jogurtovim prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar