posodobljeno: 2.10.2015
Odlična in okusna ideja za hladen prigrizek.
zahtevnost |
30 minut |
SESTAVINE:
300 g tune150 g masla
275 g listnatega testa
eno jajce
2 pesti mlade špinače
200 g okrasnega paradižnika
30 g parmezana
sol
tribarvni grobo mleti poper
2 čajne žličke začimb za solatni preliv
2 žlice limoninega soka
PRIPRAVA
Listnato testo razvaljamo na debelino 3 milimetre. Z razvaljanega testa narežemo trakove 1.5 krat 10 cm. Nato, trak testa navijemo na kovinski modelček za šamrole in ga postavimo na pekač. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo testo.Zvitke premažemo z razžvrkljanim jajcem. Nato, postavimo pekač v ogreto pečico na 185°C, za 12 minut.
Pečene zvitke previdno odstranimo iz kovinskih modelčkov.
Maslo, ki je nekaj časa stalo na sobni temperaturi, s pomočjo električnega mešalnika mešamo toliko časa, da postane kremasto. Nato dodamo odcejeno tuno, sol in poper po okusu ter dve žličke začimb za solatni preliv in limonin sok. Vse skupaj, s pomočjo električnega mešalnika, dobro premešamo.
Dresirno vrečko napolnimo s tuninim namazom. Nato, namaz nabrizgamo v odprtine zvitkov iz listnatega testa.
Končane tunine zvitke postavimo za pol ure v hladilnik.
Pred serviranjem zvitke dekorativno okrasimo z listi mlade špinače in okrasnim paradižnikom ter potrosimo znastrganim parmezanom.
VIDEO ARHIV DOBRO JUTRO
Slikovni pogled moje priprave okusnih tuninih zvitkov v oddaji "Dobro Jutro".
Ni komentarjev
Objavite komentar