Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cvetača in brokoli v tortilji

1
Okusna in hitra ideja za vse ljubitelje osvežujočega okusa, ki se prileže v poletnih dneh.
zahtevnost
17 minut

Kaj se potrebuje za okusno in hitro večerjo?
200 g cvetače
200 g brokolija
2 tortilje
2 rezina kruha za toast
30 g parmezana
180 g navadnega jogurta
eno jajce
1 žlica belega vina
1/3 čajne žličke suhih zelišč za solato
sol
tribarvni grobo mleti poper
olje za cvrtje
1 žlica mleka
rezina limone

PREDPRIPRAVA
- cvetačo in brokoli razcvetkamo, operemo pod tekočo vodo in skuhamo (4 minute) v vreli vodi z dodatkom dveh ščepcov soli, mleka in limone (mleko in limono dodamo, da obdržimo barvo zelenjave) ; kuhano zelenjavo odcedimo in dobro splaknemo s hladno vodo
- olje za cvrtje segrejemo na 180°C ; tortiljo položimo v vroče olje ; na sredino tortilje položimo zajemalko, da se potopi v vroče olje ; cvremo 3 minute oz da tortilja dobi zlato rjavo barvo ; ocvrto tortiljo položimo na kos papirnate briače tako, da odprtina košarice gleda navzdol ; postopek ponovimo tudi z drugo tortiljo
- kruh za toast narežemo na majhne kocke ; nato kocke kruha popečemo na vroči ponvi brez dodatka maščobe
- parmezan naribamo
- jajce skuhamo v trdo (7 minut)
- solatni preliv: navadni jogurt stresemo v posodo ; dodamo belo vino, zelišča za solato, ščepec soli in popra, naribano jajce in dobro premešamo
SERVIRANJE
V ocvrto tortiljo položimo brokoli in cvetačo, pokapamo z jogurtovim prelivom ter potrosimo s kruhovimi kockami in parmezanom.
1
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo