Osvežujoča eksotika za poletne dni.
zahtevnost |
14 minut |
200 g piščančjih prs brez kosti in kože
2 vejice listnate zelene
1 pest zelenega grozdja
1/2 manga
2 kolobarja ananasa
ena slaba pest celih lešnikov
2 žlice mandljevih lističev
150 g listnate solate (belivka, radič)
sok ene limete
4 žlice olivnega olja
dva ščepca soli
en ščepec grobo mletega tribarvnega popra
PREDPRIPRAVA
- piščančja prsa narežemo na majhne kocke, začinimo s soljo in poprom ter jih popečemo (6 minut) na dveh žlicah olivnega olja- listnato zeleno operemo pod tekočo hladno vodo, osušimo ter narežemo na tanke rezance
- grozdje operemo in osušimo
- mango olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na majhne kocke
- ananas olupimo, odstranimo sredico (oleseneli del) ter ga narežemo na majhne kocke
- listnato solato očistimo, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo
- ožamemo limeto
PRIPRAVA in SERVIRANJE
Listnato solato razdelimo na dva servirna krožnika. Nato solato potrosimo s popečenimi kockami piščanca, zeleno, s sadjem (grozdje, mango, ananas), lešniki in mandljevimi lističi. Tik pred serviranjem pokapamo z limetinim sokom in olivnim oljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar