Kaj je lepšega za zajtrk kot kozarček okusne domače jagodne
marmelade?
zahtevnost |
1,50 ure |
SESTAVINE:
1,5 kg svežih jagod
0,5 kg mletega sladkorja
sok ene limone
PREDPRIPRAVA
Jagode očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro odcedimo.Očiščene in oprane jagode stresemo v kozico, dodamo mleti sladkor in sok ene limone. Nato, jih s pomočjo vilice pretlačimo in pustimo stati eno uro.
PRIPRAVA
Pretlačene jagode s sladkorjem in limoninim sokom v kozici postavimo na štedilnik ter počakamo, da zavre.Ko sestavine za domačo jagodno marmelado zavrejo, zmanjšamo dovod toplotne energije na srednjo moč in kuhamo 45 minut.
Ko je marmelada kuhana, jo nalijemo v tople kozarčke in pokrijemo.
Kozarčke hladimo na sobni temperaturi, zavite v odejo.
Po nekaj dneh je gostota marmelade ravno prava, a shranjeno
imate lahko eno leto.
Ni komentarjev
Objavite komentar