Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jagodna marmelada

0
Kaj je lepšega za zajtrk kot kozarček okusne domače jagodne marmelade?
zahtevnost
1,50 ure

SESTAVINE:
1,5 kg svežih jagod
0,5 kg mletega sladkorja
sok ene limone




PREDPRIPRAVA
Jagode očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro odcedimo.

Očiščene in oprane jagode stresemo v kozico, dodamo mleti sladkor in sok ene limone. Nato, jih s pomočjo vilice pretlačimo in pustimo stati eno uro.


PRIPRAVA
Pretlačene jagode s sladkorjem in limoninim sokom v kozici postavimo na štedilnik ter počakamo, da zavre.
Ko sestavine za domačo jagodno marmelado zavrejo, zmanjšamo dovod toplotne energije na srednjo moč in kuhamo 45 minut.


Ko je marmelada kuhana, jo nalijemo v tople kozarčke in pokrijemo. Kozarčke hladimo na sobni temperaturi, zavite v odejo.

Po nekaj dneh je gostota marmelade ravno prava, a shranjeno imate lahko eno leto.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo