Okusno in hitro!
zahtevnost |
10 minut |
Kaj potrbujete?
80 g kraškega pršuta v kosu
30 g parmezana
70 g listov mlade špinače
10 črnih oliv
10 zelenih oliv
120 g testenin - makarončki
sok ene limete
2 žlice olivnega olja
sol
PREDPRIPRAVA
- pršut narežemo na majhne kocke in popečemo na vroči ponvi brez dodatka maščobe- parmezan naribamo
- špinačo operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro odcedimo
- testenine skuhamo al dente v osoljeni vodi / jih splaknemo s hladno vodo in ohladimo
- ožamemo limeto
SERVIRANJE
V posodo stresemo kuhane makarončke. Dodamo črne in zelene olive, špinačo, pršut, pokapamo z limetinim sokom in olivnim oljem ter na rahlo premešamo. Solato s pršutom razdelimo na dva servirna krožnika. Tik pred serviranjem potrosimo s parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar