Piščančje hrenovke malo drugače.
zahtevnost |
75 minut |
SESTAVINE
testo
500 g moke, tip 500
7 g suhega kvasa (en zavitek)
1/2 čajne žličke soli
3 žlice mešanih semen (laneno, sezam, sončnično)
0,04 l olivnega olja
nadev
4 pare piščančjih hrenovk
100 g naribanega sira
1 večja čebula
2 paradižnika
1/3 podolgovate gladke kumare
sol
tribarvni grobo mleti poper
2 vejice svežega majarona
2 vejice svežega timijana
2 stroka česna
gorčica, majoneza
PREDPRIPRAVA
V posodo presejemo moko. Dodamo suhi kvas, sol in semena ter premešamo. Nato prilijemo 0,25 l mlačne vode, ki smo ji primešali olivno olje.Z leseno žlico mešamo toliko časa, da dobimo cmok. Nato testo stresemo na pomokano delovno površino ter dobro pregnetemo (5 minut).
Oblikujemo hlebček, ga postavimo nazaj v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Hrenovke narežemo na srednje debele kolobarje in jih stresemo v posodo. Nato dodamo na kocke narezana paradižnika, čebulo in kumaro, grobo sesekljan česen, majaron in timijan ter nariban sir. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.
PRIPRAVA
Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Nato ga enakomerno potrosimo z nadevom in zavijemo.
Zavitek položimo v okrogel model, ki smo ga namazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami.
Pekač s pito položimo v ogreto pečico na 180°C, za 38 minut.
Pečeno pito stresemo iz pekača, narežemo in serviramo z gorčico in majonezo.
Ni komentarjev
Objavite komentar