Za solato iz Nice potrebujete preprosta in vsakodnevna
živila, a rezultat je hranilen, nasiten in okusen obrok.
zahtevnost |
35 minut |
Za okusno solato se potrebuje:
250 g tune iz konzerve
400 g stročjega fižola
2 krompirja
1 paradižnik
1/2 podolgovate kumare
1 pest črnih oliv brez koščic
2 jajci
200 g listnate solate (gentila, radič)
2 žlice gorčice
2 žlice kisle smetane
0,04 l belega vina
nekaj vejic drobnjaka
sol
tribarvni grobo mleti poper
PREDPRIPRAVA
- tuno stresemo iz konzerve in odcedimo
- stročji fižol očistimo, ga narežemo na tri dele in skuhamo (14 minut) v vodi z dodatkom soli
- krompir skuhamo v slani vodi (krompir se lažje lupi in dobi polnejši okus), olupimo in narežemo na tanke lističe
- paradižnik in kumaro operemo pod tekočo vodo ter narežemo na majhne kocke
- olive narežemo na tanke kolobarje
- jajci skuhamo v trdo, ohladimo in olupimo ter naribamo na srednje rezilo za ribanje
- listnato solato očistimo, operemo v vodi ter dobro odcedimo
- preliv: v posodo stresemo gorčico, kislo smetano in na tanko narezan drobnjak, dva ščepca popra, prilijemo belo vino in pol decilitra hladne vode, dobro premešamo (če je okus preliva premočan, dodate še par žlic hladne vode) ter postavimo v hladilnik dokler ga ne rabimo
SESTAVLJANJE SOLATE
Na krožnik položimo pest listnate solate. Nato jo potrosimo s krompirjem, olivami, stročjim fižolom, tuno, paradižnikom in kumaro. Vse skupaj pokapamo z gorčičnim prelivom in potrosimo z naribanim jajcem. Postopek ponovimo še pri ostalih treh krožnikih.
Ni komentarjev
Objavite komentar