Okusna sladka naslada za vse ljubitelje čokolade in lešnikov.
4 osebe |
1,30 ure |
Sestavine:
3 jajca
4 žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8g)
50 g čokolade za kuhanje
100 g masla
90 g lešnikove kreme (nutella)
3 žlice moke
2 žlice mletih lešnikov
2 čajne žličke pecilnega praška
0,20 l kefirja
250 g kremnega sira mascarpone
0,25 l sladke smetane
2 pesti lešnikov oblitih z mlečno čokolado
4 vaflje z lešnikovim nadevom
Delovni pripomočki:
peki papir, pekač (12*30cm), modelček za oblikovanje (premer
6cm), dresirna vrečka z nastavkom, žlica, čajna žlička, litrska merca, tehtnica
Nasvet:
ostanke biskvita in kreme zmešate skupaj, oblikujete
kroglice in jih povaljate v kokosovi moki
Priprava
Nad vodno soparo raztopimo maslo, čokolado za kuhanje in lešnikovo kremo.
Jajca, kristalni in vanilijev sladkor stepemo v gosto zmes. Stepamo toliko časa, da zmes naraste za trikrat oz časovno, približno 10 minut.
Stepenim jajcem primešamo kefir, nato še stopljeno čokoladno mešanico.
V pripravljeno zmes na rahlo umešamo še mešanico, ki smo jo pripravili iz moke, mletih lešnikov in pecilnega praška.
Biskvitno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in postavimo v ogreto pečico na 175°C, za 45 minut.
Pečen lešnikov biskvit odstranimo iz pekača in počakamo, da se ohladi.
V posodo vlijemo sladko smetano, dodamo kremni sir mascarpone in stepamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Iz pečenega biskvita s pomočjo okroglega modelčka izrežemo 4 kose.
Biskvitke prečno prerežemo na pol ter na spodnji del nabrizgamo mascarpone kremo. Nato obložimo s polovičkami oblitih lešnikov in pokrijemo z drugim delom biskvita.
Vrh tortic nabrizgamo z mascarpone kremo in okrasimo z vafljem ter celimi in na pol prerezanimi lešniki oblitimi z mlečno čokolado.
Tortice pred serviranjem shranimo za pol ure v hladilnik.
Še nekaj lešnikovega >>> LEŠNIKOVA TORTA
Ni komentarjev
Objavite komentar