Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Figov sendvič

Poletno-jesenski sadež, ki je mnoge osvojil s svojim aromatičnim in sladkim okusom v obliki, ki bo dobil še več privržencev.
4 OSEBE
25 MINUT
SESTAVINE:
200 g listnatega testa
140 g mlečne čokolade
200 g kremnega sira mascarpone
100 g lešnikovega namaza
250 g fig
0,06 l mleka
1 žlica cvetličnega medu
3 žlice mletih lešnikov
jajce
1 čajna žlička kristalnega sladkorja

PRIPRAVA
Listnato testo razvaljamo v pravokotnik, debeline 3 milimetre.
Nato ga razrežemo na štiri enake dele. Kose testa namažemo z razžvrkljanim jajcem ter potrosimo s kristalnim sladkorjem in mletimi lešniki.
Testo postavimo na pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 15 minut.

Pečene kose listnatega testa pred uporabo ohladimo.
Nad vodno soparo raztopimo mlečno čokolado in lešnikov namaz. Nato dodamo oprane in narezane (rezine) fige ter na rahlo premešamo, da se čokoladna mešanica poveže s čokolado.
Pečeno listnato testo prečno prerežemo na pol. Spodnji del testa obložimo z glaziranimi koščki fig in potrosimo z mletimi lešniki.
Kremni sir mascarpone zmešamo s hladnim mlekom in medom v gladko zmes. Nato zmes nabrizgamo čez fige in pokrijemo z zgornjim delom pečenega testa.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo