Toast z nadevom je klasični zajtrk, a z malo kulinarične domišljije lahko tudi toast pripravite v novi podobi.
2 OSEBE |
30 MINUT |
0,30 kg jajčevca
0,08 kg podolgovate rdeče paprike (špic)
0,20 kg okrasnega paradižnika
6 rezin toasta
100 g kraške pancete
80 g dimljenega sira
2 stroka česna
2 žlice balzamičnega kisa
3 žlice olivnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper
ena pest rukole
PRIPRAVA
Jajčevec operemo pod tekočo vodo. Nato ga osušimo in po dolgem odrežemo šest rezin, debeline 4 milimetre. Segrejemo ponev in popečemo rezine jajčevca brez dodatka maščobe.
Pečene rezine jajčevca solimo z dvema ščepcema soli in popra.
HITER IN OKUSEN AJVAR
Preostanek jajčevca narežemo na manjše kocke. Papriko očistimo in operemo ter narežemo na majhne kocke. Okrasni paradižnik operemo ter osušimo. Nato narezano zelenjavo stresemo v ponev, dodamo olivno olje, 1/4 čajne žličke soli in popra ter pražimo 10 minut. Tik pred koncem praženja dodamo še grobo sesekljan česen, a ko zadiši odstavimo.
Praženo mešanico, s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo. Dodamo balzamični kis in dobro premešamo. Nato ajvar postavimo v hladilnik, da se ohladi.
PRIPRAVA ROL
Rezino toasta položimo na suho delovno površino. Nato ga s kuhinjskim valjarjem povaljamo oz stanjšamo za polovico (5 milimetrov).Pripravljeno rezino toasta obložimo s tankimi rezinami kraške pancete. Nato položimo na panceto rezino popečenega jajčevca in rezino dimljenega sira.
Vse skupaj zavijemo v zavitek.
Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo ves toast.
Ponev segrejemo in na njo položimo zvitke.
Zvitke obračamo in pečemo toliko časa, da postanejo zlato-rjavi.
Na krožnik položimo rukolo, dodamo tri hrustljave role in pokapamo z domačim ajvarjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar