Rožmarinovo olje deluje stimulativno, pospešuje krvni obtok
ter osvežuje in razkužuje, a pozitivno vpliva tudi na rast las. Uporabite ga
lahko pri pripravi solat, ribjih jedi, jedi na žaru, piščancu…
0,08 litra |
priprava 10 minut / uporaba 120 minut |
0,10 l jedilnega olja (sončnično, repično)
2 g svežega rožmarina
PRIPRAVA
V kozico vlijemo olje ter dodamo iglice svežega rožmarina.Nato postavimo na štedilnik in segrevamo toliko časa (2-3 minute), da se okoli iglic začnejo delati mehurčki.
Kozico odstavimo in tekočino ohladimo.
Ohlajeno olje z rožmarinovimi iglicami, s pomočjo paličnega mešalnika, dobro zmeljemo.
Nato posodico postavimo v hladilnik vsaj za dve ure (priporočam čez noč).
Rožmarinovo olje precedimo čez fino cedilo ali si pomagamo s pomočjo gaze.
Precejeno olje vlijemo v steklen kozarček, zapremo in shranimo v hladilnik.
NASVET
- olje se precedi, da mu podaljšamo čas obstojnosti
- delčki ostankov rožmarina bi drugače povzročili grenkobo
- pripravljeno olje imate lahko shranjeno v hladilniku 21 dni
Ni komentarjev
Objavite komentar