Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tapioka s kokosovim mlekom in mangom

Tapiokine kroglice pridobivajo iz posušene korenine tropske rastline manioka. Če tudi tapioka vsebuje veliko škroba, je bogata z minerali in vitamini ter ne vsebuje glutena.
4 OSEBE
45 MINUT
SESTAVINE:
95 g tapiokinih kroglic
1 mango
0,40 l kokosovega mleka
0,20 l mleka
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
4 žlice kristalnega sladkorja

PRIPRAVA
Tapiokine kroglice namočimo v hladni vodi, za 25 minut.
Nato odcedimo in stresemo v kozico.
V kozico vlijemo mleko in polovico kokosovega mleka. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor ter počakomo, da zavre.

Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 12 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo ter prilivamo kokosovo mleko.

Tapiokine kroglice so kuhane ko posteklenijo.

Kuhano zmes ohladimo na sobno temperaturo.
Mango olupimo, ga narežemo na manjše kose in s pomočjo paličnega mešalnika naredimo kašo.

Mango lahko zamenjate s sadjem, ki vam je najljubši. Med drugim priporočam jagode, borovnice ali kivi.
Polovici ohlajene tapioke dodamo 3/4 sadne kaše in premešamo.
SERVIRANJE

Servirno posodico do polovice napolnimo z mešanico iz tapioke in sadne kaše. Nato posodico zapolnimo z osnovno kremo iz tapioke in na koncu okrasimo z eno žlico sadne kaše.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo