Tapiokine kroglice pridobivajo iz posušene korenine tropske
rastline manioka. Če tudi tapioka vsebuje veliko škroba, je bogata z minerali
in vitamini ter ne vsebuje glutena.
4 OSEBE |
45 MINUT |
95 g tapiokinih kroglic
1 mango
0,40 l kokosovega mleka
0,20 l mleka
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
4 žlice kristalnega sladkorja
PRIPRAVA
Tapiokine kroglice namočimo v hladni vodi, za 25 minut.Nato odcedimo in stresemo v kozico.
V kozico vlijemo mleko in polovico kokosovega mleka. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor ter počakomo, da zavre.
Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 12 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo ter prilivamo kokosovo mleko.
Tapiokine kroglice so kuhane ko posteklenijo.
Kuhano zmes ohladimo na sobno temperaturo.
Mango olupimo, ga narežemo na manjše kose in s pomočjo paličnega mešalnika naredimo kašo.
Mango lahko zamenjate s sadjem, ki vam je najljubši. Med drugim priporočam jagode, borovnice ali kivi.
Polovici ohlajene tapioke dodamo 3/4 sadne kaše in premešamo.
SERVIRANJE
Servirno posodico do polovice napolnimo z mešanico iz tapioke in sadne kaše. Nato posodico zapolnimo z osnovno kremo iz tapioke in na koncu okrasimo z eno žlico sadne kaše.
Ni komentarjev
Objavite komentar