Preprosta in slastna sladica za vse ljubitelje čokolade.
4 OSEBE |
20 MINUT |
80 g temne čokolade za kuhanje
32 g masla
40 g kristalnega sladkorja
28 g moke, tip 500
2 jajci
28 g mletih lešnikov
za preliv se potrebuje:
0,10 l sladke smetane
28 g temne čokolade za kuhanje
40 g lešnikovega namaza (nuttela)
1 zavitek vanilijevega sladkorja (13 g)
PRIPRAVA
Nad vodno soparo raztopimo sladkor, maslo in temno čokolado.V posodo ubijemo jajci, dodamo moko in mlete lešnike. Nato zmešamo v gladko zmes.
Stopljeni čokoladi dodamo mešanico iz jajc in dobro premešamo.
Silikonske modelčke namažemo z maslom ter jih napolnimo (3/4) z maso.
Modelčke z maso postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 16 minut.
Medtem ko se sufle peče, pripravimo preliv. V kozico ulijemo sladko smetano, dodamo temno čokolado in lešnikov namaz. Nato segrevamo toliko časa, da se sestavine raztopijo, povežejo in dobimo gladek in gost preliv.
Pečen sufle vzamemo iz modelčka, postavimo na servirni krožnik in prelijemo s čokoladnim prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar