Nedvomno je goveja juha ena od klasik slovenskih družinskih
nedeljskih kosil. Ponudimo jo lahko s široko izbiro jušnih vložkov in zakuh. Ob
tako močni in okusni juhi ponudite samo še sladico in bo popolno kosilo za »lene
dni«.
3 LITRE TEKOČINE |
95 MINUT |
450 g mletega govejega mesa
400 g očiščene jušne zelenjave (rumeno in rdeče korenje, por, gomolj zelene, rumena koleraba, korenina peteršilja)
1 manjša čebula
8 okrasnih paradižnikov
1 goveja jušna kocka
en ščepec muškatnega oreščka
en ščepec grobo mletega popra
2 lovorjeva lista
1 čajna žlička soli
en ščepec žafranike
zakuha za juho
PREDPRIPRAVA
- Jušno zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na tanjše kolobarje.- Čebulo očistimo in narežemo na manjše kocke.
- Okrasni paradižnik operemo.
PRIPRAVA
V kozico velikosti 3.5 litra stresemo pripravljeno zelenjavo ter na majhne koščke natrgamo mleto meso. Dodamo začimbe (jušna kocka, muškatni orešček, poper, sol, lovorjev list, žafranika). Nato zalijemo s tremi litri hladne vode. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in kuhamo eno uro in 20 minut.Jušno zakuho skuhamo v trikratni količini vode.
SERVIRANJE
V krožnik nalijemo govejo juho in dodamo zakuho.
Ni komentarjev
Objavite komentar