Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Goveja juha - malo drugače

Nedvomno je goveja juha ena od klasik slovenskih družinskih nedeljskih kosil. Ponudimo jo lahko s široko izbiro jušnih vložkov in zakuh. Ob tako močni in okusni juhi ponudite samo še sladico in bo popolno kosilo za »lene dni«.
3 LITRE TEKOČINE
95 MINUT
SESTAVINE:
450 g mletega govejega mesa
400 g očiščene jušne zelenjave (rumeno in rdeče korenje, por, gomolj zelene, rumena koleraba, korenina peteršilja)
1 manjša čebula
8 okrasnih paradižnikov
1 goveja jušna kocka
en ščepec muškatnega oreščka
en ščepec grobo mletega popra
2 lovorjeva lista
1 čajna žlička soli
en ščepec žafranike
zakuha za juho



PREDPRIPRAVA
- Jušno zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na tanjše kolobarje.
- Čebulo očistimo in narežemo na manjše kocke.
- Okrasni paradižnik operemo.
PRIPRAVA
V kozico velikosti 3.5 litra stresemo pripravljeno zelenjavo ter na majhne koščke natrgamo mleto meso. Dodamo začimbe (jušna kocka, muškatni orešček, poper, sol, lovorjev list, žafranika). Nato zalijemo s tremi litri hladne vode. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in kuhamo eno uro in 20 minut.
Jušno zakuho skuhamo v trikratni količini vode.


SERVIRANJE

V krožnik nalijemo govejo juho in dodamo zakuho.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo