Če tapiokine kroglice zmeljemo, dobimo tapiokino moko. Tapiokine
kroglice uporabljamo predvsem za pripravo pudingov, različnih krem ali
zgostitev jedi. Kroglice kuhamo 15 - 20 minut oz. so kuhane ko posteklenijo. Tapiokino
moko, ki je brez glutena, uporabljamo za hitro zgostitev in je odličen
nadomestek za koruzni škrob (gustin).
6 OSEB |
30 MINUT |
250 g tapiokinih kroglic
210 g kristalnega sladkorja
150 g kokosove moke
1 pločevinka kokosovega mleka (nerazrečen, 400ml)
0,25 l vode
0,25 l mleka
1 ščepec soli
1 zavitek vanilijevega sladkorja
200 g grškega jogurta
PRIPRAVA:
V kozico nalijete vodo in mleko ter dodate kristalni in vanilijev sladkor. Ko mešanica zavre, dodate tapiokine kroglice, zmanjšata dovod toplotne energije na minimum in kuhate 15 minut. Med kuhanjem večkrat premešate, da se ne prime dna posode.Po 15 minutah kuhanja prilijete še kokosovo mleko in kuhate še dobrih 5 minut.
Tapioka je kuhana, ko kroglice postanejo prozorne.
Kuhani tapioki primešate kokosovo moko in grški jogurt.
Tapiokino zmes s kokosom stresete v pravokotno posodo. Zmes enakomerno porazdelite po celotni površini posode. Nato postavite zmes za 2,5 ure v hladilnik.
Dobro ohlajeno sladico razrežete na poljubne kocke in potrosite s kokosovo moko.
Ni komentarjev
Objavite komentar