Preprosta, sočna in okusna sladica za hladne dni.
8 OSEB |
50 MINUT |
5 jajc
120 g masla
150 g kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
125 g mletega maka
75 g moke, tip 500
135 g grobo naribanega jabolka (eno srednje veliko jabolko)
100 g rozin
5 g pecilnega praška
0,05 l mleka
100 g čokolade za kuhanje
0,25 l sladke smetane
PRIPRAVA
Jajca, kristalni in vanilijev sladkor stepamo toliko časa (cca 7 minut - na najvišji hitrosti), da nastane puhasta zmes oz naraste vse skupaj za trikrat.Puhasti zmesi dodamo rozine, naribano jabolko, mleko, stopljeno maslo in premešamo. Nato postopoma, na rahlo, umešavamo mešanico iz moke, maka in pecilnega praška.
Biskvitno zmes vlijemo v namaščen pekač in po potrebi poravnamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 38 minut.
Pečeno makovo torto pustimo nekaj minut v pekaču. Nato jo odstranimo iz pekača.
ČOKOLADNI PRELIV
Čokolado raztopimo nad vodno soparo. Nato prilijemo sladko smetano in ob mešanju kuhamo nad soparo še toliko časa, da se preliv zgosti.
Makovo torto narežemo na poljubne kose, a poleg serviramo preprost in okusen čokoladni preliv.
Ni komentarjev
Objavite komentar