Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mini jagodna tortica

Kombinacija okusov, ki vedno očara.
4 OSEBE
30 MINUT
SESTAVINE:
250 g listnatega testa
1 zavitek vanilijevega sladkorja (13 g)
3 žlice kristalnega sladkorja

250 g jagod
60 g temne čokolade
7 listkov sveže mete
0,07 l sladke smetane

300 g kremnega sira mascarpone
0,10 l sladke smetane
1,5 žlice sladkorja v prahu



PRIPRAVA
Listnato testo razvaljamo na debelino 3 milimetre in razrežemo na kocke 8*8 centimetra. Dno pekača prekrijemo s kosom peki papirja. Nanj položimo izrezano listnato testo ter ga potrosimo s kristalnim in vanilijevim sladkorjem. Nato pokrijemo z drugim kosom peki papirja in vse skupaj otežimo z drugim pekačom.

Vse skupaj postavimo v ogreto pečico na 200°C, za 15 minut.
Jagode operemo pod tekočo vodo, osušimo, očistimo ter prepolovimo.
ČOKOLADNI PRELIV

Čokolado na pol raztopimo nad vodno soparo. Dodamo na tanke rezance narezano svežo meto in sladko smetano (0,07 l). Nato dobro premešamo in kuhamo nad vodno soparo še toliko časa, da se čokolada raztopi in dobro poveže s smetano.
KREMA

V posodo stresemo mascarpone in sladkor v prahu, dolijemo sladko smetano (0,10 l) in s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes.


SESTAVLJANJE

Na delovno površino položimo en kos ohlajenega keksa. Nanj, s pomočjo dreserne vrečke, nabrizgamo kupčke iz kreme.
Kremo obložimo s polovičkami jagod in pokapamo s čokoladnim prelivom.
Pokrijemo z dugim keksom in ponovimo postopek (krema, jagode, čokolada). Nato pokrijem s tretjim keksom, ki ga okrasimo s kremo, jagodami in čokoladnim prelivom.

Postopek sestavljanja ponovimo še pri naslednjih treh torticah.
Mini jagodne tortice pred serviranjem shranimo za pol ure v hladilnik.
1
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo