Kombinacija okusov, ki vedno očara.
4 OSEBE |
30 MINUT |
250 g listnatega testa
1 zavitek vanilijevega sladkorja (13 g)
3 žlice kristalnega sladkorja
250 g jagod
60 g temne čokolade
7 listkov sveže mete
0,07 l sladke smetane
300 g kremnega sira mascarpone
0,10 l sladke smetane
1,5 žlice sladkorja v prahu
PRIPRAVA
Listnato testo razvaljamo na debelino 3 milimetre in razrežemo na kocke 8*8 centimetra. Dno pekača prekrijemo s kosom peki papirja. Nanj položimo izrezano listnato testo ter ga potrosimo s kristalnim in vanilijevim sladkorjem. Nato pokrijemo z drugim kosom peki papirja in vse skupaj otežimo z drugim pekačom.Vse skupaj postavimo v ogreto pečico na 200°C, za 15 minut.
Jagode operemo pod tekočo vodo, osušimo, očistimo ter prepolovimo.
ČOKOLADNI PRELIV
Čokolado na pol raztopimo nad vodno soparo. Dodamo na tanke rezance narezano svežo meto in sladko smetano (0,07 l). Nato dobro premešamo in kuhamo nad vodno soparo še toliko časa, da se čokolada raztopi in dobro poveže s smetano.
KREMA
V posodo stresemo mascarpone in sladkor v prahu, dolijemo sladko smetano (0,10 l) in s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes.
SESTAVLJANJE
Na delovno površino položimo en kos ohlajenega keksa. Nanj, s pomočjo dreserne vrečke, nabrizgamo kupčke iz kreme.
Kremo obložimo s polovičkami jagod in pokapamo s čokoladnim prelivom.
Pokrijemo z dugim keksom in ponovimo postopek (krema, jagode, čokolada). Nato pokrijem s tretjim keksom, ki ga okrasimo s kremo, jagodami in čokoladnim prelivom.
Postopek sestavljanja ponovimo še pri naslednjih treh torticah.
Mini jagodne tortice pred serviranjem shranimo za pol ure v hladilnik.
Zares enostavna in čudovita sladica! Tukaj se vsem cedijo sline!
OdgovoriIzbriši