Vsi se strinjamo, da so ribe zdrave in tudi vemo, da se naj
bi pojavile vsaj enkrat na teden na našem jedilniku. Beljakovine v tunini so
visokokakovostne, lahko prebavljive, a poleg tega vsebuje veliko manj maščob
kot perutnina, govedina…
4 OSEBE |
35 MINUT |
350 g tune v lastnem soku
250 g belega kruha s palmino mastjo (toast brez skorje)
1 srednje velik jajčevec
1 podolgovata rdeča paprika (špic)
250 g okrasnega paradižnika
50 g ingverja (cca 4 čajne žličke grobo naribanega)
3 žlice majoneze
2 žlice ostrigine omake
sok ene limete
sol, tribarvni grobo mleti poper
rožmarinovo olje (alternativa - olivno olje)
6 večjih listov zelene solate
PRIPRAVA - posteljica iz jajčevcev
Jajčevec narežemo na manjše kocke, stresemo v ponev, pokapamo z rožmarinovim oljem in popečemo.
Popečenim jajčevcem dodamo 2 čajne žličke naribanega ingverja in okrasni paradižnik, ki smo ga narezali na 4-dele. Nato začinimo s soljo in poprom ter pražimo še 7 minut.
PRIPRAVA - tunin namaz
V posodo stresemo odcejeno tuno, na majhne kocke narezano papriko, dodamo še dve žlice rožmarinovega olja, ostrigino omako, majonezo, ščepec popra in tri soli ter dobro premešamo.
PRIPRAVA - zvitki
Kos belega kruha s palmino mastjo položimo na čisto delovno površino. Nato ga s pomočjo kuhinjskega valjarja stanjšamo na 3 milimetre.2/3 stanjšanega kosa kruha premažemo z nadevom (dve žlice) in zavijemo v zavitek.
Postopek ponavljamo, da porabimo ves kruh.
Zvitke položimo na ogreto ponev, pokapamo z rožmarinovim oljem in jih popečemo, da dobimo zlato rjavo barvo.
Pečen zvitek narežemo na štiri enake dele.
PRIPRAVA - solata
Liste solate operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na tanke rezance. Solato potrosimo z dvema čajnima žličkama naribanega ingverja, dvema sčepcema soli, pokapamo z limetinim sokom in rožmarinovim oljem ter na rahlo premešamo.
SERVIRANJE
Na krožnik položimo četrtino mase iz jajčevcev. Nato na njo, pokonci, položimo štiri tunine rolice, ki jih obložimo s pripravljeno solato.
od kje ideja za to jed? Malce spominja na fiš rolo iz Gostilne ...
OdgovoriIzbriši:-) tudi v kulinariki se ne da odkriti tople vode... Ideja res bila, ostalo pa vse na mojem "zelniku" zraslo...
OdgovoriIzbriši