Ideja in nasvet kako pripraviti preprosto in všečno dekoracijo za torto...
MED DRUGIM, ZA TORTO PREMERA 26 CM |
66 MINUT |
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice olja
peki papir, tanek valj - premera 2 do 4 centimetre
PRIPRAVA
Nad vodno soparo raztopimo čokolado, ki smo ji primešali olje. Nato jo vlijemo na kos
peki papirja. Čokolado, na tanko (2-3 milimetre) in enakomerno razmažemo v
obliki pravokotnika.
Olje se dodaja zaradi svetlikajočega videza.
Olje se dodaja zaradi svetlikajočega videza.
Peki papir s čokoladnim premazom pokrijemo z drugim kosom peki papirja.
Na začetek postavimo tanek predmet v obliki valja in vse
skupaj zavijemo v zvitek.
Zvitek postavimo za eno uro v hladilnik.
Zvitek odvijemo (med razvijanjem se strnjena čokolada lomi
na polkrožne koščke) in odstranimo zgornji peki papir. Nato čokoladne koščke
zložimo na krožnik in do uporabe shranimo v hladilnik.
NASVET
Dekoracija za torto, mafin, strnjenko...
Torto zamažemo s kremo po izboru. Nato stranco torte obložimo s čokoladno dekoracijo. Čokoladne koščke polagamo en zdraven drugega tako, da je polkrog na zunanji strani torte. Ob koncu s koščki čokolade dekorativno obložimo vrh torte.
In to je eden izmed kočnih rezultatov.
Ni komentarjev
Objavite komentar