Ponujam vam preprosto in okusno idejo za govej golaž, ki je brez nepotrebnih in škodljivih sestavin za naše telo. Kot je moka...
4-5 OSEB |
110 MINUT |
700 g govejega bočnika
350 g čebule
350 g zelene paprike
140 g korenja
1 žlica grobo naribanega ingverja
6 strokov česna
200 ml rdečega vina merlot
200 ml pasiranega paradižnika
200 ml vode
3 žlice olivnega olja
3 lovorjeve liste
1/4 čajne žličke naribanega muškatneha oreščka
1 čajna žlička posušenih listov zelene
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke žafranike
1/2 kocke za govejo juho
PREDPRIPRAVA
- govej bočnik splaknemo pod hladno vodo, osušimo in narežemo na kocke, velikosti 2*2 centimetra- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- zeleno papriko očistimo in narežemo na tanke rezance
- korenje očistimo in s pomočjo noža za lupljenje krompirja narežemo na tanke lističe
- ingver olupimo in naribamo
- česen očistimo in narežemo na tanke lističe
PRIPRAVA
V kozico stresemo čebulo, papriko in korenje. Nato pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut, da zelenjava oveni.Praženi zelenjavi dodamo meso narezano na kocke in začimbe (ingver, česen, muškat, listi zelene, poper, sol, zafranika, lovorjev list) ter pražimo 15 minut.
Praženi mešanici dodamo jušno kocko in zalijemo z vinom, vodo in pasiranim paradižnikom. Sestavine v kozici dobro premešamo. Nato kozico dobro pokrijemo z ALU folijo.
Pokrito kozico postavimo v pečico ogreto na 185°C, za 85 minut.
Govej golaž iz pečice naj pred serviranjem počiva nekaj minut.
Ob golažu lahko ponudimo kar nekaj odličnih in okusnih prilog. Kot so polenta, kruhov comk in krompirjev pire.
Moje priporočilo kot priloga so ajdovi njoki, ki so enostavni za pripravo in se s svojim sladkastim okusom po oreščkih odlično ujamejo z okusom golaža.
recept >>> AJDOVI NJOKI
Ni komentarjev
Objavite komentar