Sladko, ki bo navdušilo v hladnejših dneh. Preprosta priprava okusne in sočne rolade, a poleg lahko ponudite še vinski šodo ali jajčno kremo.
6 OSEB |
35 MINUT |
Za biskvit:
4 jajca
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
4 zvrhane žlice moke
1 čajna žlička pecilnega praška
6 žlic mleka
2 žlice olja
Za nadev:
5 srednje velikih jabolk
4 žlice rozin
5 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
1/2 čajne žličke mletega cimeta
1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
Ostalo:
sladkor v prahu za posip
Receptura sestavljena za pravokotni pekač 31*23 cm.
PRIPRAVA - NADEV
Jabolka operemo pod tekočo vodo, odstranimo peclje in semena ter naribamo na srednjo debelino. Nato jim dodamo kristalni in vanilijev sladkor, cimet, rozine, naribano limonino lupino ter dobro premešamo.
PRIPRAVA - BISKVIT
Jajca, kristalni in vanilijev sladkor zmešamo v penasto zmes. Z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa (cca 10 min), da zmes naraste za trikrat. Nato dodamo mleko in olje ter premešamo. Na koncu postopoma umešavamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.
SESTAVLJANJE, PEKA, SERVIRANJE
Pravokotni pekač obložimo s peki papirjem. Nato vanj stresemo jabolčni nadev in ga enakomerno razporedimo po celotni površini.
Jabolčni nadev prelijemo z biskvitom ter ga po potrebi poravnamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 18 minut.
Pečen biskvit stresemo na vlažno kuhinjsko krpo.
Nato biskvit, s pomočjo vlažne krpe zavijemo v zavitek. Tako pripravljen zvitek pustimo pol ure zavit v krpi, da se ohladi.
Ko je rolada ohlajena, odstranimo krpo, narežemo na poljubne kose in potrosimo z mletim sladkorjem.
Omakci za popestritev:
>>> JAJČNA KREMA
>>> VINSKI ŠODO na koncu recepta
Ni komentarjev
Objavite komentar