Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jajčni muffin

Klasični zajtrk, jajca s slanino, na modernejši način.
2 OSEBE
20 MINUT
Kaj se potrebuje za okusen zajtrk?
4 rezine toasta
4 jajca
12 rezin kraške pancete
4 čajne žličke naribanega sira
maslo
tribarvni grobo mleti poper
1,5 žlice majoneze
nekaj listov mešane listnate solate



PRIPRAVA
Rezinam toasta odrežemo rjavo skorjico.
Rezine toasta s pomočjo kuhinjskega valjarja stanjšamo za pol.
Pekač za muffine dobro namažemo z maslom. Nato odprtine obložimo s toastom, tako da toast gleda čez rob.
S toastom obložene odprtine na pekaču za muffine, obložimo z rezinami kraške pancete.
Nato v vsako odprtino položimo po eno čajno žličko naribanega sira.
V vsako odprtino ubijemo eno jajce.
Pripravljen pekač položimo v ogreto pečico na 185°C, za 15 minut.

Pečene muffine pustimo nekaj časa v pekaču, da se umirijo. Nato jih odstranimo iz pekača, položimo na posteljico iz listnate solate, priložimo majonezo ter potrosimo z grobo mletim tribarvnim poprom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo