Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bonboni "Sadni Žele"

Popularne sadne žele bonbone lahko na preprost in hiter način pripravite kar doma.
900 g
25 minut
Kaj se potrebuje za slastne domače bonbone?
ŽELE
100 g ameriških borovnic
100 g malin
300 g očiščenega manga (cca 1 srednje velik)
200 g očiščenega granatnega jabolka (cca en večji)
150 g kristalnega sladkorja
30 g jedilnega škroba (gustin)
5 listov želatine
OSTALO
kristalni sladkor, sladkor v prahu

PRIPRAVA
- ameriške borovnice operemo pod tekočo vodo in osušimo
- maline operemo pod tekočo vodo in osušimo
- mango olupimo, odstranimo koščico, narežemo na majše koščke in natehtamo 300 g 
- granatno jabolko narežemo na krhlje, odstranimo semena in natehtamo 200 g

Pripravljeno sadje s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Sadno kašo stresemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor. Ko sadna kaša zavre, na srednjem dovodu toplotne energije, kuhamo 15 minut. Nato dodamo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju kuhamo še 3 minute.

Kozico s kuhano sadno kašo odstavimo in primešamo liste želatine, ki so bili 5 minut namočeni v hladni vodi. Mešamo toliko časa, da se želatina razpusti.
Dno posode, premera 22 cm in globine vsaj 3 cm, prekrijemo s PVC folijo in potrosimo s sladkorjem v prahu. V tako pripravljeno posodo stresemo sadni žele in po potrebi poravnamo.

Posodo s sadnim želejem postavimo v hladilnik, da se strdi.

Priporočam, čez noč!
Strnjen sadni žele stresemo iz posode in narežemo na manjše kocke. Kocke želeja tik pred serviranjem povaljamo v kristalnem sladkorju.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo